KLF opfordrer kulturminister og medieordførere til at udskyde “sort skærm”

150.000 danskere risikerer sort skærm efter 31. marts i år. Det sker midt i en historisk krise og må udskydes, lyder opfordringen fra KLF, Kirke & Medier.

0
1304

I februar 2015 besluttede et bredt flertal i Folketinget bestående af regeringen (Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre), Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti at lukke 700 MHz-frekvensbåndet for at forbedre det mobile bredbånd og bredbåndsdækningen i hele landet. Det sker den 31. marts 2020. Kulturministeriet gætter, at 150.000 danskere risikerer at miste tv-signalet den 31. marts – og vil derfor ikke nyheder fra DR og TV 2 om konsekvenserne af coronavirussen i Danmark. Mange af dem, der tilsidst vil opdage, at de ikke kan bruge deres fjernsyn, er ældre, som bliver nødt til at begive sig ud og købe et nyt fjernsyn eller en tv-boks.

KLF, Kirke & Medier har kontaktet medieordførerne med en opfordring til at udskyde lukningen af det gamle tv-signal og opfordrer kulturminister Joy Mogensen til at handle meget hurtigt.

I en mail fortæller Jacob Mark, gruppeformand for SF og medieordfører, at kulturministeren er indkaldt til en drøftelse om det senere i dag. Jens Rohde, medieordfører for Det Radikale Venstre, skriver, at de støtter en udsættelse.

Søren Søndergaard, medieordfører for Enhedslisten, mener heller ikke, at det er en god ide at gennemføre lukningen “i den aktuelle situation”, og lægger op til en lang udskydelse:

– Vores forslag er, at man udskyder lukningen et halvt år, det vil sige til udgangen af september, skriver Søren Søndergaard i en mail.

Resultatet af denne drøftelse ser vi meget frem til.

Opdateret 19/3 kl. 13.10 med udtalelse fra Søren Søndergaard, Enhedslisten.

Tidligere artikelVær med til morgensang på DR1 og P2
Næste artikelJoy Mogensen og Dan Jørgensen vil undgå sort skærm 31. marts 2020