Ressourcer

Skærme fylder meget i hverdagen for rigtig mange mennesker – også her hos os i KLF. Men lad os arbejde sammen om at bruge de mange skærme på den gode måde og være bevidste med vores valg af aktiviteter. Det er så let at sætte sig ned og kun lade sig underholde af skærmen. Men vi vil her på siden forsøge at give dig idéer til, hvilke aktiviteter man kan være sammen om. Både med og uden skærme. Og du skal selvfølgelig ikke bare tage vores ord for pålydende, så derfor vil vi også dele anmeldelser af god litteratur og podcasts, der hjælper os til at være bevidste mediebrugere.

BØGER

Skærmens magi

Af Bent Meier Sørensen (2018)

Find bogen her

Google er ikke min ven

Af Marianne V. Nielsen og Fonden Ensommes Gamles Værn

Dit digitale barn har brug for en voksen

Af Lykke M. Kristensen (2018)

Hvor meget skærmtid er o.k.? Hvad skal jeg vide for at hjælpe mit barn med de sociale medier? Bliver mit barn afhængig af mobilen?Disse og mange andre spørgsmål vækker bekymring og tvivl hos de fleste forældre. Og bekymringerne stiger i takt med, at telefoner, spil og sociale medier fylder stadig mere – ikke kun i børn og unges liv, men i de fleste menneskers hverdag.Men hvad bygger vi bekymringerne på? Hvad ved vi egentlig her godt ti år efter, at smartphones og iPads blev hvermandseje? Hvad forskningen om konsekvenserne af brugen, og hvad er manglerne ved den viden, vi har? Det leverer Lykke Møller Kristensen svar på i Dit digitale barn, hvor hun også giver voksne værktøjer til at hjælpe deres børn med at begå sig i den digitale verden. Bogen leverer både konkret viden og nære studier af børn og unge og deres egne oplevelser af, hvad gode råd fra de voksne er.

Find bogen her

SLUK

Af Imran Rashid (2017)

Find bogen her

Opmærksomheds-krigen

Af Zetland (2018)

Kritik af den digitale fornuft

Af Jesper Balslev (2018)

Find bogen her

Få mere ud af (den tid du spilder) på sociale medier

Af Trine Maria Kristensen (2017)

Find bogen her

Teknologiens testpiloter

Af Camilla Mehlsen (2016)

Få styr på dit barns digitale verden

Af Ulla Dyrløv (2018)

Find bogen her

Digital demens

Af Manfred Spitzer (2012)

Find bogen her

Hvordan bliver vi digitalt dannede?

Af Camilla Mehlsen og Vincent F. Hendricks (2018)

Find bogen her

De digitalt udsatte

Af Katrine K. Pedersen (2018)

Bogen undersøger digital børne- og ungdomskultur – under radaren. Når børn og unge leger, drømmer, mobber, flirter, lyver med en smartphone. Når de som alle tidligere ungdomsgenerationer gør oprør mod de voksne, når de kommer galt afsted, mistrives eller tynges af den altomsluttende frygt for at være udenfor, der følger med livet med en smartphone i hånden. For hvad er det egentlig, de laver? Hvordan leger de på Instagram? Hvad drømmer de om? Hvor har vi svigtet? Find bogen her

Den teknologibevidste familie

Af Andy Crouch (2020)

De digitale medier kæmper for at fange vores opmærksomhed i alle døgnets vågne timer. Forfatteren formår at give os håndgribelige værktøjer til at skabe en hverdag, hvor det er de kristne værdier, der sætter dagsordenen, og hvor skærmene må indordne sig under dem.

Find bogen her

Børnebøger/oplæsningsbøger

Ea 3.a. - hvem er du?

Af Puk Krogsøe (2019)

Bogen beskriver rigtig fint, hvordan det er at få sin første mobil. Ea har glædet sig længe til at få en mobil, for alle andre i klassen har jo allerede en. Hun kommer selvfølgelig hurtigt med på de sociale medier. Det første like er en fantastisk oplevelse. Men det er ikke kun glæder hun oplever, der er også udfordringer. Hvem er denne Fusso, der skriver? Og hvordan kan man få hjælp af sine forældre, når man egentlig slet ikke måtte have en profil?

Find bogen her

Tænd fantasien

Af Imran Rashid og Kristina May Pries (2019)

Podcasts

Skærmtid

Radio4

Lyt til Skærmtid her

SO.ME.MOR.FAR

RedBarnet

Lyt til SO.ME.MOR.FAR her

Aktiviteter

Legekassen.dk

Kreative og inspirerende aktiviteter, som du kan lave sammen med børn.
Gå til Legekassen.dk

Lav dit eget pusle- eller vendespil

Tag ét billeder med din iPad, klip det ud og lav et puslespil. Eller tag mange billeder og lav et vendespil. Hvis du ikke vil have en papirudgave kan det købes hos mange forskellige firmaer.

Legedatabasen

Find inspiration til gruppelege der styrker fællesskabet.
Hop ned i Legedatabasen

DR Ramasjangs legeland

En side med idéer til lege, udklædning, kreativ papirklip, opgaveark og meget meget mere

Giv en gave

kr.
Bemærkninger