Joy Mogensen og Dan Jørgensen vil undgå sort skærm 31. marts 2020

Kulturminister Joy Mogensen og Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen arbejder på at finde en løsning, så 150.000 danskere ikke skal stå uden tv-signal under coronakrisen.

0
1578
Fotokollage: Kristian Brasen, Stefan Vase og Ulrik Jantzen.

Efter flere dages skriverier – blandt andet her på klf.dk – var der i går et møde mellem Folketingets partier og kulturminister Joy Mogensen om at se på mulighederne for at udskyde et sluk af et frekvensbånd, som vil afskære omkring 150.000 danskere – overvejende ældre – fra at kunne se fjernsyn efter den 31. marts.

Efter planen skulle frekvensbåndet, der bruges til at udsende tv til disse fjernsyn, skal nemlig bruges til at sikre mobilt bredbånd i især ydreområderne i Danmark. Pga. udviklingen af Covid-19 arbejdes der nu på at udskyde overgangen til det nye tv-signal.

Kulturminister Joy Mogensen (Socialdemokratiet) mener, at den situation er uholdbar og varsler, at et lovforslag er på vej til hastebehandling i Folketinget:

– Det er en helt ekstraordinær situation, som vi står i, og det ser desværre ud til, at det især er de ældre borgere, der vil blive ramt, hvis tv-signalet slukket. Det går ikke, for i denne tid er vi nødt til at passe ekstra godt på vores ældre og svage. Derfor sætter vi alle kræfter ind for at udskyde overgangen til et senere tidspunkt, fastslår Joy Mogensen.

Dan Jørgensen, klima-, energi- og forsyningsminister (Socialdemokratiet), tager initiativ til en drøftelse med mobilselskaberne, som ellers stod til at overtage frekvensbåndet:

– I denne alvorlige situation er det altafgørende, at ingen danskere er afskåret fra informationer. Sammen med mobilselskaberne arbejder vi derfor på højtryk for at finde en løsning, som kan sikre, at alle danskere fortsat har tv-signal og adgang til vigtige informationer under Coronakrisen, understreger Dan Jørgensen.

Tidligere artikelKLF opfordrer kulturminister og medieordførere til at udskyde “sort skærm”
Næste artikelDR2 sender gudstjeneste fra Skt. Pauls Kirke i København på søndag

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her