DRs Morgensang fortsætter og skifter (igen) vært

0
2053
Morgensang med Kaya Brüel og Ole Kibsgaard. Foto: Agnete Schlichtkrull.

Først var det Phillip Faber, så var det Silja Okking – og nu er det Kaya Brüel og Ole Kibsgaard, der er værter på DRs Morgensang. De havde første arbejdsdag den 12. august på DR1 og P2 og fortsætter den meget populære tradition, som Phillip Faber var med til at skabe.

– Vi glæder os og håber, at der er rigtig mange, der synger sammen med os og vil være med til at bevare traditionen for ’Morgensang’. Det er helt unikt at dyrke danske sange i fællesskab på den måde, siger Kaya Brüel.

Ole Kibsgaard, der selv er vokset op med at synge morgensang fra Højskolesangbogen, supplerer:

– Følelsen af at synge sammen gør bare noget med stemningen og fællesskabet. Vi kommer til at benytte os af flere instrumenter, så på nogle numre vil der blive spillet for på guitar eller et andet instrument, når det giver mening, men selvfølgelig også stadig klaver.

Ligesom Phillip Faber havde forskellige temaer, vil Kaya Brüel og Ole Kibsgaard også have nogle “temadage”. Hver onsdag synger de to sammen med en skoleklasse, og i weekenden vil familier være i fokus, og de to værter håber, at forældre og børn vil synge med.

Phillip Faber giver sine efterfølgere nogle varme ord med på vejen:

– Kaya og Ole er så ægte og musikalske, så det kan kun blive godt. Ole spiller fantastisk på mange forskellige instrumenter, og Kaya synger vidunderligt. ’Morgensang’ er et supplement til alle sangfællesskaber og til danskere i alle aldre, som vil være fælles om sang, siger Phillip Faber.

Flere corona-programmer fortsætter

Morgensang er ikke det eneste “coronaprogram”, der fortsætter her på den anden side af sommerferien. I følge Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR, skyldes det, at corona stadig har stor indflydelse på vores hverdag:

Maria Rørby Rønn. Foto: Bjarne Bergius Hermansen

– Da coronapandemien ramte verden og Danmark i foråret, rettede vi i DR hurtigt fokus mod to ting: Danskerne skulle have nem adgang til væsentlige og troværdige informationer om corona gennem hele dagen, og vi ville gøre, hvad vi kunne for at understøtte fællesskabet i en tid, hvor manges hverdag var vendt på hovedet. Nu efter sommer kan alle konstatere, at corona stadig påvirker rigtig mange danskeres liv og hverdag. Derfor har vi stadig særlig fokus på netop nyhedsformidling og programmer, der understøtter vores fællesskaber i Danmark. Vi følger coronasituationen tæt og er hele tiden klar til at sætte flere initiativer i søen, hvis det bliver aktuelt, siger Maria Rørbye Rønn.

Derfor fortsætter – ud over Morgensang – TV-Avisen Morgen, TV-Avisen 12:00, Lægens bord og Råd til corona.

  • ’TV-Avisen Morgen’ og ’TV-Avisen 12:00’ på DR1, som blev lanceret i begyndelse af coronakrisen, fortsætter frem til nytår. Her er fokus både på corona og de andre dagsaktuelle historier, ligesom også det amerikanske valg kommer i fokus.
  • ’Lægens bord’, som genopstod på grund af coronapandemien, fortsætter også ind i efteråret med en række nye programmer. Men fremover handler det ikke kun om corona. Peter Qvortrup Geisling giver svar på mange slags spørgsmål vedrørende sygdom og sundhed.
  • ‘Råd til corona’ fortsætter fra torsdag den 13. august med at gøre danskerne klogere på både de privatøkonomiske såvel som samfundsøkonomiske konsekvenser af coronapandemien.
Tidligere artikelMorgensang på Ramasjang var hyggeligt, men enkelte gange grænseoverskridende plat
Næste artikelEfterspørgsel på nyheder stiger