Derfor stopper Morgensang

Udsigten til en mere normal hverdag er årsagen til, at Morgensang stopper, forklarer Lisbeth Langwadt, programchef i DR Medier.

0
1942
Phillip Faber, Silja Okking, Kaya Brüel og Ole Kibsgaard. Foto: Mikkel Suppras / Morten Darving Schlüter / Line Yde.

Der har været overstrømmende mange reaktioner på Morgensang. Langt over 100 har i programmets levetid indsendt reaktioner til KLF – enten via reaktionsformularen eller via KLFs Facebook-side. Dermed er det én af de programmer, som allerflest har reageret på henover årene.

Men nu er det altså slut. Mandag d. 31. maj sagde Kaya Brüel og Ole Kibsgaard farvel. Før dem var Silja Okking vært, og hun tog over efter programmets første vært Phillip Faber.

De mange positive reaktioner, som KLF har modtaget, glæder Lisbeth Langwadt, programchef i DR Medier:

– Hvor er det dejligt at høre om de positive reaktioner. Men da samfundet heldigvis stille og roligt er ved at åbne igen, betyder det også, at DR er ved at finde tilbage til den oprindelige sendeplan som gjaldt før corona, forklarer Lisbeth Langwadt.

Både hverdags- og weekendmorgener har budt på dels TV Avisen efterfulgt af morgensang med Kaya Brüel og Ole Kibsgaard i en periode, hvor mange arbejdede hjemmefra og havde børn i hjemmeskole:

– Nu er de fleste tilbage i skole, og mange er nu også  vendt tilbage eller er på vej tilbage på arbejde – så vi begynder heldigvis at have en mere normaliseret hverdag, siger Lisbeth Langwadt.

Kunne Morgensang egentlig ikke fortsætte, selvom vi ser mere normale tilstande?

– Det er vores vurdering, at der ikke i samme grad er behov for at være fælles om sang fra morgenstunden. I stedet har vi prioriteret at vise andre programmer, der indeholder sang på tidspunkter, hvor flere har mulighed for at se med. Der er altså ikke noget, der på den måde hindrer Morgensang – det er et spørgsmål om prioritering, svarer Lisbeth Langwadt og henviser til, at Fællessang hver for sig fortsat vil dukke op i sendefladen, når der er en lejlighed til det.

KLF: Lad Morgensang komme igen i en eller anden form

Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, har forståelse for, at DR må prioritere ressourcerne, men ærgrer sig også lidt.

– Vi har været igennem en meget anderledes tid, hvor vi har oplevet sangens fællesskabende kraft. Morgensangen giver sammen med Morgenandagten mange en rigtig god start på dagen. Jeg forstår godt, at DR må prioritere ressourcerne. Men det er ærgerligt, at Morgensang, som har suget os til skærmen, ikke kan fortsætte, mener Mikael Arendt Laursen.

Tidligere har man på DR K – og i kortere periode på DR2 efter DR Ks lukning – kunne se programmet Dagens sang, hvor nogle af DRs kor og ensembler sang sange og salmer fra Højskolesangbogen og Salmebogen.

– Det var et program, som er meget enkelt at producere, og som kunne give noget af den glæde, som Morgensang har givet det seneste år. Det blev også sendt flere gange om dagen, og det kunne en opdateret udgave af Dagens sang også gøre, foreslår Mikael Arendt Laursen.

Tidligere artikelKLF giver Buketten til Tal til mig på P1
Næste artikelSerieafpresning på nettet: KLF bakker op om forslag