KLF giver Buketten til Tal til mig på P1

Én time, én gæst, én troshistorie. Det er ingredienserne i et samtaleprogram på P1 – Tal til mig på P1 med Iben Maria Zeuthen – som nu belønnes med Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

0
3246

Tidligere cykelrytter Brian Holm, kulturjournalist Niels Frid-Nielsenjournalist Iben Tranholm, skuespiller Anette Heick, entertainer Sigurd Barrett, partiformand Jakob Ellemann-Jensen, musiker og sangskriver Katrine Muff Enevoldsen og mange andre har ”talt til mig” og Iben Maria Zeuthen. Det har været så interessant og relevant, at Tal til mig på P1 nu belønnes med Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

– Programmet kom nok lidt ujævnt fra start, men i dag lytter mange med søndag formiddag. Iben Maria Zeuthen er en rigtig kompetent og nysgerrig vært for trosprogrammet, hvor der er plads til en mangfoldighed af spændende gæster med noget på hjerte, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, som begrundelse for at give Buketten til Iben Maria Zeuthen og Tal til mig.

Iben Maria Zeuthen, vært på Tal til mig på P1, oplever mere åbenhed omkring det at tro – selvom mange mangler selvværd omkring deres tro.

– Jeg er ikke her for at undersøge, om du er godt nok troende, eller hvad din tro baserer sig på. Med det udgangspunkt blomstrer samtalen. Mange mangler selvværd på deres egen tros vegne. Det synes jeg er synd, for det er jo deres tro, fortæller Iben Maria Zeuthen.

Er blufærdigheden omkring det at tale om tro mindre i dag?

– Det tror jeg helt sikkert, svarer Iben Maria Zeuthen.

– Men der har også været hele selvudviklings- og psykologibølgen inden, og jeg tror faktisk, at den kan have åbnet noget ind til det rum, hvor man er sig selv som nøgen eksistens.

Der er en vigtig læring i disse interviews, mener Iben Maria Zeuthen:

– Samtalen om tro er meget gavnlig, fordi den fortæller, at vi alle sammen er skrøbelige, men vi har også alle sammen håb.

Hvad betyder det for dig at få Buketten fra KLF, Kirke & Medier?

– Det er så dejligt, det betyder virkelig meget, smiler Iben Maria Zeuthen.

– Jeg ville ikke kunne sende et program, hvis der ikke var nogen der lyttede til det. At den kommer fra mennesker, der interesserer sig for området, er kæmpestort – det er jeg meget glad for.

Tidligere har blandt andre Mikkel Beha Erichsen og familie (TV 2), Phillip Faber (DR2/DR K) og Prins Joachim (DR K) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Tidligere artikelTV-gudstjenesten får fast plads på DR1 søndag formiddag
Næste artikelDerfor stopper Morgensang