Serieafpresning på nettet: KLF bakker op om forslag

Er vi gode nok til at håndtere sager om seksuel afpresning på nettet? Her er to konkrete forslag til forbedring.

0
1741

Seksuel afpresning på nettet er et undervurderet problem, og vi har brug for at opdatere vores system til at tage bedre hånd om sagerne og ikke mindst ofrene. Sådan lyder budskabet fra videnscenteret Digitalt Ansvar.

– Sagerne cykler rundt i systemet hos politiet – man kigger på hvem gerningspersonen er, og så sender man sagen videre til den lokale politikreds. Men det kræver særlige kompetencer. Afpresseren er ikke påvirket af hvilken del af landet eller hvilken kommune vedkommende kommer fra. Politiet kan ikke se det samlede billede og omfanget af forbrydelserne. siger advokat og forkvinde for videnscenteret Digitalt Ansvar, Miriam Michaelsen i P1 Morgen mandag den 7. juni.

Hun udfordrer derfor justitsminister Nick Hækkerup og Justitsministeriet på følgende:

1) Der skal være en anmeldelseskode, så man kan få et overblik over omfanget af seksuel afpresning på nettet.

2) Vi skal have en central enhed med eksperter indenfor denne form for kriminalitet, der håndterer sagerne fra start til slut, så sagerne ikke cykler rundt i systemet.

KLF, Kirke & Medier bakker op om, at der gøres en bedre indsats for at bekæmpe enhver form for overgreb også i den digitale verden.

I denne podcast-episode kan du få gode råd til, hvad du selv kan gøre for at klæde dit barn på til at være på de digitale medier.

Tidligere artikelDerfor stopper Morgensang
Næste artikelDa fodbold blev uendeligt meningsløst – og etikken tog over