Mette Bock: Kirkens fælleskab kan inkludere flere

0
1238

Kirke- og kulturministeren er gæst i Anders Laugesens skurvogn i programmet Mennesker og tro på P1. Det er vigtigt at diskutere i de folkelige fællesskaber, også folkekirken, mener Mette Bock.  
Passer den gamle sætning fra højskolesangbogen, at der skal kamp til for at livet kan gro? Ja, mener kultur- og kirkeminister Mette Bock, der er gæst i Mennesker og tro på P1 tirsdag den 7. marts. Programmet kan høres og genhøres på DR.dk.
At mødes og diskutere med hinanden i folkelige fællesskaber er for kultur- og kirkeministeren en væsentlig del af det, der skaber liv og dynamik.
Og staten skal respektere de fællesskaber, borgerne vælger, og som ifølge Mette Bock opstår naturligt, når mennesker mødes og er sammen.
Et af danskernes centrale fællesskaber er folkekirken. Selv om folkekirken ikke benyttes lige flittigt af alle medlemmerne, så er dens blotte eksistens vigtig for de fleste, mener Mette Bock, fordi den står som noget, man kan falde tilbage på, når der er behov.
I dag kommer der nye kristne indvandrere til landet, og nogle af dem vil gerne være medlem af folkekirken, men i dag kan det ikke lade sig gøre uden, at de melder sig ud af deres gamle kirkesamfund. Det kan godt være et problem, siger Mette Bock og åbner i programmet forsigtigt op for, at man måske kunne se medlemskab af folkekirken på en ny måde.
– Vi har lige gennemført muligheden for at få dobbelt statsborgerskab. Den parallel-tankegang kunne man måske føre over i forhold til det at være med i et trossamfund. Jeg nævner det bare uden at konkludere, siger Mette Bock, og Anders Laugesen replicerer, at den tanke i princippet ville åbne muligheden for, at metodister og baptister kunne blive medlem af folkekirken.
Hør programmet Mennesker og tro her.
Foto: Henrik Lundahl Revshøi

Tidligere artikelForedrag om værdier i medierne
Næste artikelNye radiokanaler på vej