Nye radiokanaler på vej

0
912

Svensk virksomhed udbyder 16 radiokanaler på DAB+ i Danmark.
Det kan blive en meget anderledes radio-oplevelse, danskerne vågner op til, når en stribe nye landsdækkende radiokanaler går i luften fra den 1.oktober 2017.
Svenskejede Teracom blev kort før jul valgt som såkaldt gatekeeper på det kommercielle DAB+ net, og Teracom har et radikalt andet bud på, hvem der skal drive radiostationer.
Sådan lyder en pressemeddelelse fra BFE, der er en paraplyorganisation for forbrugerelektronik i Danmark.
Hvor æteren i dag er domineret af traditionelle radioudbydere med DR som den altdominerende aktør, lægger Teracom op til, at alt fra virksomheder til sportsklubber, partier eller dagblade kan blive radioudbydere på det nye net.
– Det handler om at få noget indhold, som er interessant for mange. Skaber man en kanal, som mange lytter til, vil det være med til at gøre DAB+ nettet mere attraktivt, og det er det, der er vores interesse, siger adm. direktør Martin Løbel, Digital Radio Teracom A/S.
Med gatekeeper-rollen har Teracom forpligtet sig til at opbygge og drive det kommercielle DAB-blok 1, så mindst 80 pct. af landet er dækket.
Nettet skal stå klart den 1. oktober 2017, hvor de første radiokanaler også forventes at skrue op for lyden. Teracom skønner, at der vil være plads til ca. 18 landsdækkende kanaler.
Anslået ca. 40 pct. af befolkningen har i dag en DAB/DAB+ radio.

Tidligere artikelMette Bock: Kirkens fælleskab kan inkludere flere
Næste artikelHvordan går det med etikken, DR?