Magasin 4 – 2018

0
1224

Kirke & Medier er et fagligt magasin med fokus på etik og kristendom i public service-medierne. Magasinet udkommer fire gange årligt og sendes gratis til medlemmer af KLF, Kirke & Medier. Modtag magasinet ved indmeldelse i KLF her.
Tema: Digital dannelse
Indhold:

  • Redaktør fastholder store ambitioner i DR’s trosredaktion.Trostoffet i DR står uberørt af spareplan. – Der er ikke nogen planer om at nedprioritere stofområdet, fastslår Christoffer Emil Bruun, trosredaktør i DR, og varsler et nyt trosprogram, der sendes den 24. december.
  • Skærme løfter ikke børns læring. Skoler har et ansvar for at gøre børn til reflekterede brugere af mobiltelefoner, tablets og computere, mener skoleleder, som har indført en kultur, der lærer eleverne skærmenes stærke og svage sider.
  • Meget skærmforbrug kan undværes. Ane og Ulrik fra Skærmeksperimentet på DR2 ser tilbage på et program, der gav dem stof til eftertanke. Både om deres eget og børnenes skærmforbrug. De håber, at flere vil tale om at skære ned…
  • Hvad betyder de digitale medier for os? Vi har bedt tre personer, som markerer sig i debatten om digitale medier og digital dannelse om at skrive faglige indlæg om, hvad der er op og ned i de digitale mediers betydning for os selv og vores måde at være sammen på.
  • Buketten til Lea Korsgaard og Zetland. Med Opmærksomhedskrigen er netmediet Zetland med til at sætte fokus på meget af det, som KLF arbejder med i projekt Mediemod. Det vil vi gerne honorere med en buket, som medstifter Lea Korsgaard med stor glæde tog imod på redaktionens vegne.
  • Hæderslegatet til Ivar Brændgaard. Der findes næppe andre, der i nyere tid har påvirket mediebilledet herhjemme så meget som tidligere tv-direktør Ivar Brændgaard. Han var drivkraften bag succesen ’TV Midtvest’. På KLFs landsmøde modtog han KLFs hæderslegat.
Tidligere artikelKD slår ind på "radiovejen" med lydserie om etik
Næste artikelEn tur under overfladen