KLF giver Buketten til Kernen og Genstart for dybdegående nyheder

Nyhederne farer hen over skærmen og igennem højtalerne, i halen af hinanden. Men både DR og TV 2 vil med Genstart og Kernen sætte tempoet ned og satse på nyheder, der går i dybden. For det belønnes DR og TV 2 med Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

0
1987

Både DR og TV 2 har hver deres dybdegående nyhedsformat: I 2020 havde DR premiere på podcasten Genstart, som sidenhen er flyttet ind på P1. Og i 2021 havde TV 2 premiere på Kernen, et program på TV 2 Play, som også er flyttet ind på TV 2 og TV 2 News. For deres evne til at formidle nyheder i dybden belønnes Kernen og Genstart med Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

– Vi giver Buketten til programmerne Genstart (DR) og Kernen (TV 2) for deres nutidige formidlingsform og deres seriøse og interessante måde at formidle nyheder på. Begge programmer formår at pakke relevant nyheds- og dokumentarstof ind i en inspirerende ramme og dermed give lytteren og seeren lyst til at blive klogere på den verden, som vi lever i. Programmerne går et spadestik dybere end mange andre nyhedsformater, hvor hurtig formidling let kommer til at gå forud for fordybelse og grundighed, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, som begrundelse for at give Buketten til Kernen og Genstart.

Simon Stefanski og Joachim Claushøj Bindslev. Foto: Henrik Lundahl Revshøi.

Simon Stefanski har været med fra dag ét på Genstart og beskriver det som en drøm og et privilegie at være med til at producere programmet.

– Det er en drøm at sidde og lave de her udsendelser, hvor man får lov til at bruge længere tid og gå i dybden med at fortælle historien. Vi tager fat i noget, som folk går og taler om, siger Simon Stefanski, som er vært på Genstart sammen med Anna Ingrisch, som afløste Knud Brix, da han blev chefredaktør på Ekstra Bladet i efteråret 2021.

– Vi kommer lidt ud af det, som Genstart har skabt i det danske mediebillede, supplerer Joachim Claushøj Bindslev, vært på Kernen:

– Vi griber væsentlige, aktuelle historier an på en lidt anden måde og drøner ikke bare videre til den næste, nye historie, forklarer han.

Simon Stefanski og Joachim Claushøj Bindslev. Foto Henrik Lundahl Revshøi.

Genstart og Kernen er eksempler på programmer, der ikke frygter ”gamle nyheder”:

– Jeg har indtryk af, at mange af vores lyttere både vil have de hurtige nyheder og sætter pris på at høre om Talibans overtagelse af Afghanistan halvanden uge senere, mener Simon Stefanski.

Joachim Claushøj Bindslev beskriver sig selv som ”den vildeste nyhedsjunkie”, men anerkender også behovet for at sætte tempoet ned:

– Det er tydeligt, at der er en strømning mod, at vi gerne vil prioritere tid til at fordybe os. At få en indgang til noget, man ikke vidste var interessant.

Hvad betyder det for jer at få Buketten fra KLF, Kirke & Medier?

– Det er simpelthen så fed en anerkendelse! Når der er nogle, der har et godt overblik over mediebilledet og synes, der er noget, som stikker ud på en positiv måde, så er det bare skønt at være en del af det! Virkelig! Så tak! svarer Joachim Claushøj Bindslev.

– Det er så dejligt med anerkendelsen. Selvom der er mange, der lytter, så er ens hverdag jo bare at løbe enormt hurtigt for at få lavet de her udsendelser. Så det er jo bare vildt dejligt med anerkendelsen. Hvor bliver man glad! slutter Simon Stefanski.

Tidligere har blandt andre Uffe Dreesen (TV 2), Adrian Lloyd Hughes (DR P1) og Prins Joachim (DR K) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Tidligere artikelRegeringens medieudspil tager fat i mange relevante udfordringer, men mangler at svare på ét vigtigt spørgsmål
Næste artikelTre genveje til overblik over krigen i Ukraine

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her