KLF giver TV 2-korrespondent Uffe Dreesen Buketten

Korrespondenter er en vigtig del af mange mediers dækning af begivenheder rundt om i verden. En af dem, Uffe Dreesen, TV 2s korrespondent i Tyskland, belønnes nu med Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

0
2978
Uffe Dreesen, TV 2s korrespondent i Tyskland. Foto Henrik Lundahl Revshøi

Fra kampen om formandsposten i CDU og valgkampen til den tyske Bundesdag til coronapandemi og oversvømmelser. Opgaverne er mangeartede for TV 2s korrespondent i Tyskland Uffe Dreesen, og for et højt fagligt niveau og for sin evne til at formidle nyhederne fra landet mod syd belønnes han nu med Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

– Kompetente korrespondenter er en forudsætning for, at vi som mediebrugere kan holde os opdaterede på verdens gang. Uffe Dreesen er et rigtig godt eksempel på dette. I et pænt og letforståeligt sprog formår han at formidle historier til TV 2s seere på en professionel og engageret måde – uden at stå i vejen for historien. Det giver vi ham Buketten for, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, som begrundelse for at give Buketten til Uffe Dreesen.

Mange seere trænger til at blive rusket lidt op i deres syn på Tyskland, mener Uffe Dreesen, der er TV 2s korrespondent i Tyskland:

– Tyskland er på mange måder vores lidt underkendte nabo. Vi orienterer os kulturelt mere i retning af USA og England. Tyskland er et lidt tabt land i mange danskeres bevidsthed. Vi skal ikke kun køre til Tyskland for at handle i Poetzsch eller til Harzen for at holde ferie, mener Uffe Dreesen, hvis far er født i Tyskland.

Han oplever imidlertid, at der er en voksende interesse for Tyskland:

– Vi bliver nok bedre og bedre til at forstå Tyskland. Vi ser Tyskland som en stor og vigtig nation i Europa. Men jeg synes, at det er en skam, at folk ikke interesserer sig mere for det tyske sprog.

Hvad betyder det for dig at få Buketten fra KLF, Kirke & Medier?

– Det betyder da rigtig, rigtig meget! Når man laver fjernsyn, så står man jo og taler, og så er det væk i samme øjeblik. Det er svært at fornemme, om der er nogen derude, som egentlig har hørt efter! Så det er altid rart at få en påskyndelse. Det er godt at se, at det faktisk er noget, der bliver sat pris på, slutter Uffe Dreesen.

Tidligere har blandt andre Mikkel Beha Erichsen og familie (TV 2), Phillip Faber (DR2/DR K) og Prins Joachim (DR K) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Tidligere artikelKLF vil gøre Esben Kjærs studie større
Næste artikelFå overblik over radio- og tv-gudstjenesterne på DR