KLF giver Buketten til H.K.H. Prins Joachim

Igennem seks tv-programmer på DR K så vi en side af Prins Joachim, som mange nok ikke har set før. Derfor modtager han Buketten fra KLF, Kirke & Medier for programserien ”Prins Joachim fortæller...”

0
3863

I programserien ”Prins Joachim fortæller” på DR K afslørede Prins Joachim en indlevelse i og en begejstring for historien, som bjergtog mange. Gennem seks programmer gjorde han nogle tematiske nedslag i danmarkshistorien: tro, demokrati, skole, grænser, lov og symboler. For det modtager H. K. H. Prins Joachim Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

– I programserien “Prins Joachim fortæller…” møder vi Prins Joachim som en både engageret, indsigtsfuld og dygtigt formidlende vært. Prinsen har tydeligvis stor viden om de enkelte programmers temaer og formår at gøre dem både relevante og tilgængelige. Serien er et godt eksempel på public service-programmer af høj kvalitet og med stor, folkelig appel. Seerne fik lov til at opleve Prins Joachim som en vært, der både kunne fortælle den gode historie og samtidig reflektere over sin egen og sin slægts rolle ind i denne, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

Foto: DR.

Selv siger Prinsen, at han er ovenud vild med historien.

– Jeg er fuldkommen ’freaket’ med historie og kan godt lide at fortælle om det. Det er en af grundpillerne til forståelse af sig selv og det samfund, vi lever i i dag, forklarer Prins Joachim.

Ud over en stærk interesse for historien føler Prinsen også en nær forbindelse til historien – blandt andet i kraft af slægtskabet gennem kongehusets 1000-årige historie. Nogle af højdepunkterne fra programserien var optagelserne i Roskilde Domkirke og ved Jellingestenene:

– Det var meget nærværende for mig at være i Roskilde Domkirke, fordi jeg kender mine forfædre bedre end andre, der kommer der. Der er en større dimension, og det mærkede jeg i særdeleshed ved Jellingestenene. Det var et meget stort øjeblik. ”Der starter Danmark!” Det var det, jeg følte. Der var noget metafysisk over det, bemærker Prins Joachim.

Foto: Henrik Lundahl Revshøi / KLF, Kirke & Medier

Hvad betyder det for Dem at få Buketten fra KLF, Kirke & Medier?

– Det er en ære. Fordi jeres organisation går jo helt tilbage til bredsendte mediers årle start i Danmark. I har været med udviklingen hele vejen. I ved, hvad I snakker om, så der er vægt bag de ting, I siger, fastslår Prins Joachim.

Tidligere har blandt andre Steffen Jensen (TV 2), Phillip Faber (DR2/DR K) og Søstrene Bisp (dk4) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Tidligere artikelSektlederens hemmelighed afslører noget væsentligt om kirker
Næste artikelDR fornyer tv-gudstjenesten med kendte gæster i kirken

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her