KLF giver Buketten til Adrian Lloyd Hughes for Klog på sprog

Bevidst sprogbrug er vigtigt – både for den almindelige dansker og for den professionelle sprogbruger som tv- og radioværter. Adrian Lloyd Hughes belønnes nu med Buketten fra KLF, Kirke & Medier for P1-programmet Klog på sprog.

0
1114

Hver fredag går Adrian Lloyd Hughes i et af P1s radiostudier sammen med nogle sprognørder for at undersøge og endevende det sprog, vi taler, de ord, vi bruger og ikke bruger, hvad sproget gør og betyder og meget mere. For sin personlige kamp for et mere bevidst sprog belønnes Adrian Lloyd Hughes og Klog på sprog med Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

– KLFs medlemmer er optagede af, at værter i radio og på tv taler et pænt, korrekt og let forståeligt sprog, hvorfor det på alle måder giver god mening, at vi denne gang giver Buketten til P1-programmet Klog på sprog og vært Adrian Lloyd Hughes. Klog på sprog tager sproget alvorligt og sætter fokus på det gode og nuancerede sprog samt den sproglige udvikling. Samtidig formår værten på en skarp og kompetent måde at udfordre både eksperter i studiet og lytterne derhjemme på sproglige finurligheder, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, som begrundelse for at give Buketten til Klog på sprog og Adrian Lloyd Hughes.

Adrian Lloyd Hughes, vært på Klog på sprog, nyder at “lægge øre til” et varieret sprog, men har det meget svært med klicheer, siger han “med et smil på læben”:

– Et godt sprog for mig er især et varieret sprog, hvor man med vold og magt undgår klicheer. Det der med “at have et smil på læben”, “spøg til side” og sådan nogle udtryk – det er fattigt sprog. Det er ikke opfindsomt, ikke originalt, ikke nyskabende, bedyrer Adrian Lloyd Hughes.

Selvom Klog på sprog sendes ud i radioen på P1, er det i lige så høj grad et hobbyprojekt:

– Ret brutalt og nederdrægtigt laver jeg mest programmet for min egen skyld. Jeg laver programmet, fordi jeg synes, det er helt afsindigt interessant at beskæftige sig med sprog. Jeg synes det er vanvittig sjovt at lægge sproget op på briksen og pille i det, bemærker Adrian Lloyd Hughes.

Hvad betyder det for dig at få Buketten fra KLF, Kirke & Medier?

– Det er altid vidunderligt at blive påskønnet. Vi passer jo bare vores arbejde, men det er da helt vidunderligt, der findes en organisation af dedikerede radiolyttere og tv-seere, som har blik for og øre for, hvad vi laver. Det er jo en påskønnelse fra dem, vi dybest set går og arbejder for, nemlig lytterne. Det bliver vi helt utrolig glade for i hele redaktionen, slutter Adrian Lloyd Hughes.

Tidligere har blandt andre Uffe Dreesen (TV 2), Phillip Faber (DR2/DR K) og Prins Joachim (DR K) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Medvirkende: Adrian Lloyd Hughes, radio- og tv-vært
Interviewer: Mikael Arendt Laursen, generalsekretær for KLF, Kirke & Medier
Redigering: Henrik Lundahl Revshøi

Giv os input og reagér på det du ser og hører. Send reaktion

Tidligere artikel10 højdepunkter fra hele norden i julen
Næste artikelBorgerne skal have indflydelse på public service-medierne