KLF giver Buketten til Ulla Essendrop for ’Mit liv på nettet’ på DR1

DR1-programmet ’Mit liv på nettet’ med Ulla Essendrop indeholder meget af det, som en moderne mediebruger bør videre om internettet på godt og på ondt, mener KLF, Kirke & Medier, som belønner værten med Buketten.

0
3312

Normalt uddeles Buketten én gang i kvartalet. Og KLF, Kirke & Medier har allerede uddelt Bukketten én gang i dette kvartal – til Iben Maria Zeuthen, vært på ’Tal til mig’ på P1. Men ’Mit liv på nettet’, som blev vist på DR1 i april og maj med Ulla Essendrop, var så godt, at det trængte sig på til en særbuket:

– I ’Mit liv på nettet’ dykker Ulla Essendrop ned i vores digitale hverdags mange dilemmaer og udfordringer. Er jeg afhængig? Hvem bruger mine data – og til hvad? Ulla Essendrop er nærværende og autentisk, og programmerne fokuserer på emner, som alle mediebrugere bliver nødt til at forholde sig til, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, som begrundelse for at give en særbuket til Ulla Essendrop og ’Mit digitale liv’.

Da KLF, Kirke & Medier møder Ulla Essendrop for at overrække hende Buketten har hun vanskeligt ved at holde sin taknemmelighed tilbage:

– Må jeg ikke begynde med at sige tusind tak, fordi I giver mig denne buket – også på redaktionens vegne, udbryder Ulla Essendrop.

– Vi er sindssygt glade for, at I har lagt mærke til det. Det varmer ægte og oprigtigt, tilføjer hun.

Ulla Essendrop i “Mit liv på nettet”. Foto: Nelle Kristine Renberg Andersen.

I programserien stiller Ulla Essendrop et overordnet spørgsmål: Skal vi generelt være bekymrede for teknologiens plads i vores hverdag? Det er også et spørgsmål, hun stiller sig selv.

– Jeg er blevet overrasket over, hvor stor indflydelse teknologien har på hele vores liv og på vores adfærd – meget mere end vi selv er klar over. Derfor skal vi forholde os til, hvad den gør ved os.

Er der noget, du gør anderledes i dag, end før du lavede programmerne?

– Ja, det er helt klart. For første har jeg sat nogle mere skemalagte regler op for mig selv for, hvornår jeg må bruge mobilen derhjemme. Jeg har fjernet alle notifikationer, så den ikke forstyrrer mig og kan lokke. Jeg lærte undervejs, hvor meget teknologien er designet til at fange vores opmærksomhed, og jeg har ikke lyst til at betale med min opmærksomhed i en udstrækning, jeg ikke selv kontrollerer. Jeg har også slettet Facebook og Snapchat.

Tidligere har blandt andre Mikkel Beha Erichsen og familie (TV 2), Phillip Faber (DR2/DR K) og Prins Joachim (DR K) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Tidligere artikelGudstjeneste på DR1, Morgensang & Fællessang og EM i fodbold
Næste artikelOpråb til radiopræster: Få 100 procent på 57 minutter

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her