Anders Laugesen tilbage med nyt trosprogram på P1

Påskedag har P1 premiere på et nyt trosprogram med Anders Laugesen - 'Pilgrim - på rejse i troens univers'.

0
3058
Foto: Lars Møller Hansen, DR

Fra påskedag klokken 8.00 har et nyt program på P1 premiere: ’Pilgrim – på rejse i troens univers’. Programmet vil være temabaseret, hvor vært Anders Laugesen sætter en måned til at gå dybt i et tema. Som for eksempel: ‘Hvad er særligt ved den nye 2020-oversættelse af Bibelen’, ‘Hvad betyder de forskellige led i gudstjenesten’ eller ‘Islams hellige bøger’.

I hvert udsendelse møder Anders Laugesen mennesker i de miljøer, der betyder noget for deres tro og i løbet af udsendelsen vil lytteren stifte bekendtskab med månedens pilgrimstema.

I hvert program får temaet en ny vinkel i løbet af den måned, som temaet kører.  Første gæst påskedag er biskop Peter Skov Jakobsen, som er med på link på grund af corona-situationen. Desuden vil der være en reportage om påskefejringen, og så taler Anders Laugesen med generalsekretær for Bibelselskabet Birgitte Stoklund Larsen om den nye bibeloversættelse.  
 
-I programmet ’Pilgrim’ kommer jeg til at besøge mennesker og miljøer, der kan være med til at vise os dybere ind i troens mangfoldige univers. Vi har alle hver vores oplevelser og overbevisninger med i rygsækken, og uanset om vi selv har fundet et religiøst ståsted eller er mere nysgerrige og søgende, så håber jeg, at programmet ’Pilgrim’ kan være med til at udvide vores verdensbillede. Det glæder jeg mig til at kunne dele med lytterne fra påskedag klokken 8.00 på P1, siger Anders Laugesen.

KLF ser frem til præmieren Påskedag

KLF, Kirke & Medier har tidligere problematiseret den ændring af trosstoffet, som DR gennemførte fra årsskiftet med en ny søndag formiddag og en samling af trosprogrammer. KLF har undret sig over, at DR fjernede Anders Laugesen fra radioen og gjorde ham til vært for tv-gudstjenesten.

Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, ser det som en imødekommelse, at DR giver Anders Laugesen comeback i radioen:

– Det har gennem lang tid været et stort ønske fra KLF, Kirke & Medier og vores mange medlemmer, at Anders Laugesen igen får sig eget program på P1, så nu vil jeg glæder mig rigtig meget til premieren Påskedag! Det er jeg sikker på, at mange andre også vil gøre, siger Mikael Arendt Laursen.

Noget af det, der gør Anders Laugesen unik, er, at han har en stor viden om trosområdet – og derfor får DR ros fra KLF for at give Anders Laugesen bedre muligheder for at bringe den viden i spil:

– Anders Laugesen har som ingen andre mediefolk en indsigt i og forståelse for trosstoffet, og nu får han igen lov til at dele ud af sin viden til glæde for os lyttere, lyder det fra Mikael Arendt Laursen.

Tidligere artikelCoronakrisen har sat turbo på kirkelig innovation
Næste artikelDR satser mere på fællessang

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her