P1s nye trosprogram er kommet stærkt fra start

Mikael Arendt Laursen er meget begejstret for P1s nye trosprogram 'Pilgrim - på rejse i troens univers' med Anders Laugesen som vært.

0
1427

Påskedag havde P1 premiere på et nyt trosprogram med Anders Laugesen. ‘Pilgrim – på rejse i troens univers’ sendes fremover søndag kl. 8.03. Efter at have lyttet til første program er Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, meget forventningsfuld i forhold til fremtidige programmer:

– Programmet er kommet stærkt fra start. Jeg vil bare gerne høre mere, konstaterer Mikael Arendt Laursen, som efter ganske få minutter var grebet:

– Vi bliver som lyttere hurtigt mindet om, hvor fortrolig Anders Laugesen er med trosområdet. Der bliver i programmets samtaler og reportage sat en tyk streg under, at Anders Laugesen er en kapacitet på sit felt.

Programmets første samtale er med biskop Peter Skov-Jakobsen og drejer sig om begivenhederne påskedag.

– Som lytter glæder jeg mig rigtig meget over den ægte samtale om troens betydning og opstandelsen som begreb og hændelse. Samtalen er rolig og præget af, at der er god tid til at tale emnet igennem. Samtalen slutter med nogle refleksioner om påskesalmen ‘Stat op, min sjæl, i morgengry!’, som vi lytter til bagefter.

Programmets næste del er et dyk ned i Anders Laugesens arkiv fra et liv ‘på rejse i troens univers’. Anders Laugesen fortæller om den ortodokse påskefejring i Jerusalem.

– Jeg ledes på bedste vis ind i påsken i den ortodokse kirke. Jeg har det som om, at jeg er der sammen med Anders Laugesen. Indslaget giver udsyn og viser endnu engang, at værten har en stor viden om kirken både i Danmark og i udlandet. At værten selv har været tilstede i Gravkirken gør formidlingen endnu mere nærværende.

Programmets anden samtale er med Bibelselskabets generalsekretær Birgitte Stoklund Larsen og handler om den nye bibeloversættelse ‘Bibelen 2020’.

– Værten stiller de rigtige spørgsmål, som fører samtalen videre. Birgitte Stoklund Larsen er inde i arbejdet, og jeg oplever hendes engagement i at få Bibelen gjort tilgængelig for alle.

Mikael Arendt Laursen roser DR for det nye trosprogram:

– Jeg kan ikke vente til på søndag, hvor jeg får lov til at tage på rejse med Anders Laugesen i troens univers. Vi er i et godt og vidende selskab med ham og hans gæster, slutter Mikael Arendt Laursen.

LÆS OGSÅ: Anders Laugesen tilbage med nyt trosprogram på P1

I øjeblikket sender P1 ikke trosprogrammer som normalt søndag formiddag. Efter programmet Pilgrim kl. 8.03 er DRs trosredaktør Christoffer Emil Bruun og journalist Paula Larrain på skift værter på programmet P1 Direkte kl. 9.03, som følger lidt samme model som programmet Tidsånd. Derefter er der kl. 10.03 som normalt højmesse (her under coronakrisen sendes der fra domkirken i København), hvorefter programmet P1 Direkte er tilbage. Hvornår Tidsånd og Tal til mig er tilbage vides ikke…

Tidligere artikelOverblik: Sådan har TV 2-regionerne fejret påske
Næste artikelMeningsmåling: Skal DR fortsætte fællessang efter corona?

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her