TV-stationer vil leve op til public service

0
747

TV 2-direktør Merethe Eldrup lover, at stationen vil levere public service hundrede procent. DR vil være den vigtigste public service-aktør, lover generaldirektør Maria Rørbye Rønn. Det forpligter til at bringe kirkelige programmer på hovedkanalerne, mener KLF, Kirke & Medier.
magasin-1-2013-tv2-svar
– TV 2 opfatter sig hundrede procent som public service kanal!
Det sagde TV 2’s administrerede direktør Merethe Eldrup ved Public Service høring på Christiansborg for nylig.
KLF, Kirke & Mediers generalsekretær Mikael Arendt Laursen deltog i høringen, der belyste public service-forpligtelsen fra alle tænkelige vinkler. Han glæder sig især over Merethe Eldrups udtalelse:
– Så kan vi altså også stille nogle helt andre krav til dem på deres hovedkanaler, siger han med tanke på, at TV 2 som regel henviser kirkelige magasiner til TV 2-regionerne.
– Vi har længe ønsket, at TV 2 også skulle tage tro og eksistens op på hovedkanalen. Disse emner hører også med til danskernes hverdag, og når en anselig del af befolkningen er medlemmer af Folkekirken eller et andet trossamfund, er det kun rimeligt, at TV 2 også dækker dette stofområde, siger Mikael Arendt Laursen.
KLF, Kirke & Medier laver hvert år en analyse af TV-stationernes dækning af kirke og tro op til jul. Her plejer de kirkelige juleprogrammer at glimre ved deres fravær på TV 2.
Licensen forpligter
På public service høringen blev det gjort klart, at public service er uafhængighed og dermed alsidighed. Public service skal sikre, at programmerne afspejler befolkningens sammensætning.
– Public service opfattes generelt som folkelige medier. Denne udvikling blev i nogen grad sat i gang af TV 2, sagde professor Stig Hjarvard fra Københavns Universitet.
På den baggrund er det kun rimeligt, at TV 2 også i dag leverer public service på kirkeområdet på deres hovedkanaler, mener KLF, Kirke & Medier.
– I Skandinavien er public service en særlig udfordring, fordi det drejer sig om små sprogområder. Man risikerer markedsfejl, da der ikke er plads til så mange nichekanaler, sagde professor, dr. phil. Anker Brink Lund fra Copenhagen Business School.
Han tilføjede:
– Public service er sat i verden for at være konkurrenceforvridende – ellers kunne man lige så godt overlade det hele til den kommercielle del af markedet. Licensen giver en særlig forpligtelse.
maria-r-r-dr
Tro skal ikke gemmes væk
Generaldirektør i Danmarks Radio Maria Rørbye Rønn kvitterede:
– DR er for alle danskere – og skaber sammenhængskraft – også for de befolkningsgrupper, der ikke er kommercielt interessante. Det er ambitionen, at det nye DR1 skal være den væsentligste kanal for public service, sagde hun.
Også det løfte var Mikael Arendt Laursen glad for at høre:
– Det betyder jo, at programmer om tro og eksistens ikke blot skal parkeres på DR K, men have plads på både hovedkanalen DR1 og børne- og ungdomskanalerne Ramasjang, Ultra og DR3, siger han.
Public Service-høringen blev holdt på Christiansborg den 30. maj og havde indslag en bred vifte af danske politikere samt mediefolk fra både Norge, Sverige, Tyskland og England.

Tidligere artikelP1 sender fra kristen musikfestival
Næste artikelKonference på Christiansborg om seniorer og medier

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her