TV 2-julekalender uden vitaminer

0
1372

Julegaver, julemand og julemystik. Det er ingredienserne i TV 2’s nye julekalender, som starter på søndag. Hvorfor tager TV 2 ikke udfordringen op og formidler julens kristne budskab for de mindste? Det var jo Jesus, og ikke julemanden, der blev født julenat, siger Mikael Arendt Laursen fra KLF, Kirke & Medier.
MikaelArendtLaursen-portraet
Søndag den 1. december kl. 20.00 slår TV 2 lågerne op en nyproduceret julekalender ”Tvillingerne og Julemanden”. Handlingen er kort fortalt, at julemanden Nicolas køber ind til gaveindpakningen af årets julegaver og i en gyde møder den mystiske Dr. Schwartz. Mødet bliver starten på kampen om ”Lysets Sten” sammen med tvillingerne Signe og Peter, der oplever både sjove, spændende og uhyggelige ting undervejs.
– ”Tvillingerne og Julemanden” byder på alt det, som en familiejulekalender skal: Masser af humor, en god fortælling, uhygge og spænding, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, i en pressemeddelelse.
Men gør den virkelig det? KLF, Kirke & Medier undrer sig over, at julens kristne budskab tilsyneladende er gledet helt ud af manuskriptet.
– Hvor ville det være velgørende, hvis tv-julekalendere i højere grad gav børnene en oplevelse af, hvad julen virkelighed er for en højtid. Og her tænker jeg naturligvis på julens kristne indhold. Det var Jesus, der blev født julenat og ikke julemanden! siger KLF’s generalsekretær Mikael Arendt Laursen.
Årets nye julekalender er i bedste fald forudsigelig og præget af alt det overfladiske glimmer, julemåneden i forvejen er fyldt til randen af, mener han.
Så var der anderledes indhold og nytænkning i ”Jesus og Josefine”, som TV 2 sendte for nogle år siden.
– Hvorfor tager TV 2 ikke udfordringen op og formidler julens kristne budskab for de mindste? Julens kristne budskab kan sagtens præsenteres på en spændende måde for børn. Det viste TV 2 med “Jesus og Josefine” for nogle år siden. Men det er indtil videre en enlig julestjerne med kristen vinkel på TV 2. Årets julekalender mangler simpelthen vitaminerne fra julens kristne budskab, kommenterer Mikael Arendt Laursen.

Tidligere artikelFjernsyn fokuserer på ægteskabet
Næste artikelPR-workshop på landskursus

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her