Politikere er åbne for høring om næste medieforlig

0
844

Medieordførere inviterede til debat om næste medieforlig. Medieforliget danner grundlag for en kontrakt mellem Folketinget og de licensbetalte medieinstitutioner DR og TV 2.
Christiansborg2013-medieordf
– Kan man sende public service-kontrakter til folkelig høring? Processen fra medieforliget til kontrakterne – hvorfor kan man ikke diskutere dem før?
Sådan lød et af spørgsmålene til tre medieordførere på KLF’s konference om seniorer og medier på Christiansborg den 11. november.
I paneldebatten deltog Lars Barfoed fra Konservative, Morten Marinus fra Dansk Folkeparti og Mogens Jensen fra Socialdemokratiet. Lasse Jensen fra DR var ordstyrer.
– Jeg er helt åben for en høring, sagde Lars Barfoed. – Jeg er åben for at have offentlighed omkring public service kontrakten. Hvor mange detaljer, der skal indgå i den – det må kunne klares i den daglige dialog med DR.
Han tilføjede:
– Der er allerede mulighed for offentlig debat. Kontrakterne bygger jo på tidligere kontrakter. Vi kan se, hvordan det fungerer nu og foreslå forbedringer. Vi politikere påvirkes jo af henvendelser og debatter.
Mogens Jensen fortsatte:
– Lytter- og seerorganisationerne er meget dygtige til at påvirke, hvad der skal være i næste medieforlig, fx gennem høringer som denne her. DR og TV 2 skal købe og producere programmer, som har interesse for os alle sammen.
Det er vigtigt for alle tre, at dansk og især kristen kultur afspejles i medierne.
– Jeg er glad for, at der står noget om de kristne, danske værdier i public service-kontrakten. Men lever DR op til det. Det synes jeg ikke helt, de gør, sagde Morten Marinus.
Lars Barfoed supplerede:
– Vi lægger meget vægt på, at afspejle vores fælles værdier og kristne kultur. Vi må adressere de aktuelle udfordringer – også i mediebilledet, sagde han.
– Det er ærgerligt, at DR kan sende en hel uge med Ramadan-radio, men ikke ret meget oplysning om påske og pinse. Vi vil have lidt hånd i hanke med DR. De skal ikke have så frie hænder i de kommende medieforlig. For de har ikke levet op til intentionerne, sagde Morten Marinus.
– Vi har mulighed for at stille krav til public service-kanalerne, fordi vi betaler licens. De skal levere et bredt indhold – noget for enhver smag til alle dele af befolkningen. Alle uanset alder vil vi have nogle ordentlige nyheder og kunne fordybe os i dokumentarer, sagde Mogens Jensen.
– Meget af det, der foregår på markedsvilkår, er så uendelig ligegyldigt og tåbeligt. Jeg forstår ikke, at der er seere til disse programmer, sagde Lars Barfoed og fortsatte: – Der er en kløft mellem, hvad folk ser i TV. Ældre tror måske Paradise Hotel bare er et hotel, ikke en serie med letpåklædte deltagere. Serien er noget af det mest tåbelige og ligegyldige, man kan forestille sig.

Tidligere artikelDR vil levere bedre lyd
Næste artikelGodt gået, Kristian Leth!