Påsken under kærlig behandling i radioen

0
719

Der er både portrætter, analyser, koncerter og en daglig påskeprædiken i radioen.
mikrofon
Påsken falder tidligt i år og man skal sniffe længe for at vejre forår i luften. De kommende helligdage er derfor som skabt til familiehygge og fordybelse inden døre.
Ud over påske-tv byder DR på en række radioprogrammer, der på hver deres måde kredser om påsken som kristent og kulturelt fænomen.
I dagene før og efter påske behandler P1’s faste magasiner ’Mennesker og tro’ og ’Religionsrapport’ den kristne højtid med temaer som faste, livsmod og refleksioner over påskens fortællinger som kulturbærende virkelighed. ’Religionsrapport’ sendes tirsdage kl. 11.30 på P1. ’Mennesker og tro’ sendes onsdage kl. 11.30 på P1
P2 Klassisk byder på flere forskellige musikalske indfaldsvinkler til højtiden. Den traditionelle torsdagskoncert står i påsken tegn skærtorsdag, hvor Bachs Johannes Passionen bliver fortolket af en håndfuld af de bedste solister inden for moderne Bach-fortolkning. Man kan lytte med ’live’ fra Koncerthuset skærtorsdag den 28. marts fra kl. 19.20.
Langfredag er der store følelser i vente, når P2 sender Wagners opera ’Parsifal’, der udspiller sig Langfredag i det 10. århundrede. Det sker Langfredag den 29. marts kl. 13.03 til 18.00.
Påskeradio på P3 kigger på, hvad danskerne laver i påsken, hvad den kristne baggrund for påsken er, og så byder værterne på en daglig prædiken og meget mere. Der er Påskeradio på P3 mellem 9.00 og 12.00.

Tidligere artikelDebattør i spidsen for lokalradio og -tv
Næste artikelIntet påske-tv for børn

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her