Ny Radio Drama-serie om den første missionær i Grønland

0
968

‘Menneskenes land’ hedder serien. der fortæller om Grønlands dramatiske fortid hver onsdag formiddag på radioens P1.
HansEgede
Året er 1721, og skibet ‘Håbet’ bliver kastet rundt i bølgerne i en voldsom storm. Skibet er på vej til Grønland, og om bord er den danske præst Hans Egede. Sådan starter Radio Dramas nye serie ‘Menneskenes land’ med Thomas W. Gabrielsson i rollen som Hans Egede.
Med Hans Egedes ankomst til øen begynder 15 års dramatisk missionærarbejde og kolonisering af Grønland. Og kampen om grønlændernes sjæle er hård. Hans kæmper med sproget, sulten, kulden grønlændernes mistro og lokale traditioner og religion. Den danske præst er imidlertid stædig og overbevist om, at han kommer med lyset og frelsen til de ‘vilde’.  Men Hans’ ankomst til Grønland får store konsekvenser for både ham selv og hans familie og ikke mindst for de grønlandske indbyggere.
Dramaserien bygger på Hans Egedes egne optegnelser over hans og familiens færden i Grønland. ‘Menneskenes Land’ er en historisk fortælling om idealismens gode og dårlige sider, om sammenstødet mellem forskellige kulturer og livsformer og om religionens implicitte medvirken i koloniseringen af “primitive” kulturer og samfund.
Første afsnit af ‘Menneskenes Land’ sendes på P1 onsdag den 23. oktober klokken 11.03.

Tidligere artikelKLF anmelder: Gift ved første blik – 7:8
Næste artikelDagligstuen bliver kirkerum for svage ældre