Mere virkelighed – mindre underholdning

0
782

Seniorer efterlyser flere programmer om historie, kultur og kirke – og færre realityshows, madprogrammer og poppede nyheder. Det viser en undersøgelse fra KLF, Kirke & Medier.
kim-borregaard-eriksen-klf-kirke-og-medier-landsstyrelseAf Kim Borregaard Eriksen
Flere gamle danske film, flere historiske dokumentarer og flere dramaserier om livets udfordringer.
Det står højest på seniorernes ønskeliste til Danmarks Radio og TV 2, viser en undersøgelse, som KLF, Kirke & Medier har lavet blandt foreningens medlemmer.
Matador topper ønskelisten tæt fulgt af Krøniken og Sommer. Til gengæld kan seniorerne godt undvære underholdningsprogrammer som X Factor og Live fra Bremen, ligesom de generelt synes, der er alt for mange realityshows, madprogrammer og genudsendelser.
KLF’s undersøgelse blev præsenteret på en konference om seniorer og medier på Christiansborg mandag den 11. november 2013. 78 seniorer havde besvaret undersøgelsens spørgeskema.
Håndværk og dansk mad
Undersøgelsen overrasker ved at de ældre på den ene side ønsker krimierne nedtonet og på den anden side er begejstrede for engelske og svenske krimier. De synes generelt, der er for mange madprogrammer, men kan alligevel godt li’ at se Brødrene Price.
Spændende er også de mange forslag til nye programmer. Hvorfor altid programmer om at købe hus? Hvorfor ikke programmer om at flytte fra eget hus i mindre bolig og de udfordringer, det giver?
De ældre ønsker også flere sangprogrammer, rejseprogrammer og kirke- og kulturprogrammer.
Valuta for licensen
Seniorerne sætter stor pris på udsendelser med Søren Ryge, Anders Agger og Bonderøven.
Til gengæld har de delte meninger om nyhedsudsendelserne. Flere nævner, at det virker useriøst, når nyhedsindslagene bliver for ”poppede”. Jingler og lyd forstyrrer under speak.
Ellers er der generel utilfredshed med, at programmer, som interesserer seniorerne, er flyttet væk fra hovedkanalen og over på DR K.
Får de ældre så alligevel valuta for licensen? Ja, det mener de fleste. Selv om værternes sprog kunne være bedre – og voldsomme udsendelser sendes for tidligt og historiske udsendelser for sent – mener seniorerne generelt, at licensen er pengene værd.

Tidligere artikelAnmeldelse: Med Darwin imod Gud.
Næste artikelÆldre er glade for at se tv