Medieakademi agerer presseagent for Bibelselskabet

0
926

En minibus fra Bibelselskabet kører Aalborg Stift tyndt med kendte nordjyder den 6.-8. maj. Kirkeligt Medieakademi skriver og sørger for pressekontakt til nordjyske medier.
Telefon
Et særsyn vil møde borgere i 18 forskellige byer i Aalborg Stift fra mandag til onsdag før Kristi Himmelfartsdag. På torvepladser, ved springvand og foran rådhuse vil markante nordjyder såsom folketingspolitiker Birgitte Josefsen, borgmester Anny Winther og biskop Henning Toft Bro læse op fra Bibelen.
Der er tale Bibelselskabets ”rullende Bibelmaraton”, som begynder i Jyllands nordligste by, Skagen, mandag den 6. maj tidligt om morgenen, og fortsætter på de nordjyske lande- og motorveje med minibus indtil onsdag den 8. maj sent på dagen, hvor sidste stop er i Aalborg.
Bibelselskabet har bedt Kirkeligt Medieakademi være presseagent og kontakte de nordjyske medier med spændende artikler om nogle af de kendte bibeloplæsere.
En af dem er Birgitte Josefsen (V), der både er medlem af regionsrådet i Region Nordjylland og medlem af Folketinget.
– Det rullende bibelmaraton er en god anledning for mig til at fortælle: Her er jeg, jeg går i kirke, og jeg synes, det er godt, at vi har et kristent fundament at bevæge os på, fortæller hun.
Bag ”Den rullende Bibelmaraton” står Bibelselskabets stiftsudvalg i Aalborg Stift, som ønsker at gøre særligt opmærksom på Bibelens betydning i Danmark forud for DANSKE KIRKEDAGE, der afholdes med tusinder af besøgende i dagene 9.-13. maj i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. I alle byer, der besøges, er det kendte lokale borgere, der læser et mindre tekststykke fra den nudanske oversættelse af Det Nye Testamente, Den Nye Aftale.
I Skørping vil borgmester i Rebild Kommune, Anny Winther (V), læse bibelteksten op.
– Kristendommen er jo vores kulturarv. Og for mit eget vedkommende kan jeg sige, at troen også er en livsarv, som jeg selv fører videre. Så da jeg blev spurgt, om jeg ville læse op fra bibelen, betænkte jeg mig ikke. Selvfølgelig vil jeg det, fortæller Anny Winther.
En undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for Bibelselskabet i marts 2013, viser, at 62 procent af nordjyderne har en Bibel i deres husstand.

Tidligere artikelForeninger fik PR-værktøjer
Næste artikelVelkommen til TV 2 FRI