Marianne Jelved: Der skal være plads til Gud i det offentlige rum

0
820

Magasinet Kirke & Medier udkommer med reportage fra foredrag af Danmarks nye kirkeminister. Kristendommen danner os som mennesker, lyder overskriften.
MarianneJelved
Der er sket et værdiskred i det danske samfund, og internettet styres af kommercielle interesser. Børn skal dannes – og det sker gennem dialog, hvor også religion kommer ind, mener kulturminister Marianne Jelved.
Og derfor må man i et frit land som Danmark have plads til Gud i det offentlige rum, sagde hun til et par hundrede kirkeledere for nylig. Magasinet Kirke & Medier udkommer i morgen tirsdag med en reportage fra Marianne Jelveds foredrag.
Hun indrømmede, at hun har været med til at skabe en udvikling, hvor det gik for langt, blandt andet på skoleområdet, hvor barnet bliver betragtet som fremtidens arbejdskraft.
– Der sker et alvorligt skred, når man igen og igen økonomiserer de menneskelige relationer. Det ses ikke kun i børneinstitutionerne, men også i forholdet til kvoteflygtninge. Hvor man før ville hjælpe de allersvageste, som man gjorde under Balkan-krigen i halvfemserne, vil man i dag kun modtage dem, der kan gøre nytte i Danmark. Men man må finde en anden vej – en vej hvor mennesket værd ikke gøres op i penge, mener Marianne Jelved.
Og derfor svarer kun klart på spørgsmålet, som også var tema for FrikirkeNets Lederkonference den 8. november 2013:
– Mit svar på spørgsmålet om, hvorvidt der er plads til Gud i det offentlige rum, er selvfølgelig: Ja! I et frit land med respekt for hinanden kan man ikke have andet end plads til Gud i det offentlige rum. Vi skal afvise at mennesket kan gøres op i nytteværdi. Mennesket har, som det kunstværk det er, sin egen ret, og det må være det grundlag demokratiet bygger på.
Magasinet Kirke & Medier er gratis for alle medlemmer. Meld dig ind på info@klf.dk.

Tidligere artikelDR3 i reklamestunt med seersucces
Næste artikelTillykke til Facebook