‘Live fra Højskolesangbogen’ er tilbage

Der bliver sunget på tværs af hele Danmark, når DR2 for tredje gang sender ’Live fra Højskolesangbogen’ søndag den 25. april 2021 fra klokken 12.00-22.30 på DR2.

0
2761
Live fra Højskolesangbogen er tilbage. Nu med Mathias Hammer (t.v.) og Katrine Muff (t.h.) som værter. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.

En af de store succeser blandt de små vender tilbage på søndag på DR2, hvor man fra 12.00-22.30 kan se ‘Live fra Højskolesangbogen’.

Dagen igennem vil værterne og musikerne Katrine Muff, Mathias Hammer og koret Vocal Line have base på Sprogø – ved foden af Storebæltsbroen, hvor de vil lede seerne gennem årets største og længste fællessang på tværs af landsdele.

I løbet af dagen kan seerne synge med kor i de fire danske ’verdenshjørner’; Ane Cortzen besøger Bornholms Højskole i øst, hvor skolens elever synger for. Adam Holm er taget til Gedser Marinestation på Danmarks sydligste punkt, hvor Det Unge VokalEnsemble, står for fællessangen.

Tine Gøtzsche og Klitkoret sørger for, at tonerne lyder fra nord, når DR2 sender fra Det Grå Fyrtårn i Skagen og Carsten Holm og vokalgruppen Vox 11, synger solen ned fra Danmarks vestligste kirke i Oksby ved Blåvandshuk.

Hjemme foran tv-skærmen får seerne mulighed for at synge med på nogle af de nye sange, der er kommet med i den 19. udgave af ’Højskolesangbogen’, men der bliver også mulighed for genhør med mange af de gamle klassikere.

Nye bidrag fra Steffen Brandt og Margrethe Vestager

I løbet af dagen kommer forskellige gæster forbi Sprogø. Blandt andre Steffen Brandt, Sys Bjerre, Søren Huss, Dreamers’ Circus, Margrethe Vestager og hendes bror Jacob Tybjerg, der alle har fået sange med i den nye højskolesangbog.

– ’Live fra Højskolesangbogen’ på DR2 dedikerer for tredje gang en hel dag til at hylde den danske sangskat – i år med udgangspunkt i en ny udgave af ’Højskolesangbogen’. Det er mit håb, at live-oplevelsen kan give en stemning af samhørighed og fællesskab, som vi alle nok har ekstra meget brug for netop nu. Traditionen tro skal vi hele landet rundt, og jeg håber, at seerne har lyst til at stemme i hjemme fra stuerne som det største landsdækkende kor, når der på søndag skal synges 150 sange på 10½ time, siger DR2’s redaktør på ’Live fra Højskolesangbogen’ Anja Hauberg.

Fakta: En seersucces

‘Live fra Højskolesangbogen’ er lidt en overset seersucces. Ved premieren d. 17. marts 2018 – længe før corona gjorde fællessang til et fænomen – tiltrak 12½ times fællessang over en halv million seere. D. 12. januar 2020 så næsten 800.000 med.

KLF oplevede også en overvældende respons på ‘Live fra Højskolesangbogen’ både i 2018 og i 2020 væltede det ind med ros i vores reaktionsformular og på vores Facebook-side.

[infogram id=”1d656dab-e328-4c9d-81c0-6ab1c1d817a8″ prefix=”OMr” format=”interactive” title=”Live fra Højskolesangbogen”]

Tidligere artikelPodcast: Kan dødssynderne gøre os klogere på vores digitale liv?
Næste artikelSex i Radio4 har nul og niks med public service at gøre