KLF slår et slag for den gode tone

0
805

Et flertal af danskerne mener, tonen er blevet mere rå over for de offentligt ansatte. Det er ikke underligt, når medier vælger en kritisk vinkel og tillader groft sprogbrug, mener KLF, Kirke & Medier.
”Det er en kold tid, som vi lever i!”
Det sang folkeskjalden Kim Larsen i det gode gamle Gasolin-dage, og det er virkelighed i dag. Ikke kun på grund af vinterens sne og frost, men også på grund af den kolde omgangstone, der bliver mere og mere udbredt i Danmark.
En undersøgelse viser, at de fleste danskere er enige om, at flere og flere taler rigtig grimt til offentligt ansatte. Ikke færre end 58 procent af den danske befolkning mener ifølge analyseinstituttet Wilke, at tonen er blevet skærpet, skriver Jyllands Posten. Vurderingen falder helt i tråd med det, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), sagde i sin nytårstale, at tonen over for offentligt ansatte er blevet ”mere hård de senere år” og at den grimme tone kommer fra ”fra borgere, i medier og på nettet”.
Det grove sprog er blot et af mange symptomer på forråelsen i samfundet, en udvikling, som medierne har et medansvar for, mener KLF, Kirke & Medier.
– Jeg ærgrer mig alt for tit over den tone, vi har i vores samfund i dag. Medierne bærer en del af skylden, når de konstant kritiserer og ender med at stigmatisere forskellige samfundsgrupper. ”Alle politikere tænker kun på at sikre sig deres taburetter. De offentligt ansatte er dovne og skal kontrolleres hele tiden. Nydanskerne er kriminelle og forsøger kun at snyde systemet. Kirkerne står tomme”. Og så videre. Og så videre. Hvad gør det ved os, når vi dag ud og dag ind hører sådan noget i vores medier? Når nyhederne konstant fokuserer på alt det, der ikke lykkes? Alt det, der er konflikter i? Det forstærker den dårlige tone imellem os, mener generalsekretær Mikael Arendt Laursen.
– Vi vil gerne slå et slag for den gode tone. Vi vil gerne opfordre medierne til at tænke mere positivt og se på alt det, der går godt, siger han og nævner kristne værdier, som heldigvis også gennemsyrer samfundet og derfor fortjener mere omtale i medierne.
– Kristendommen er den gode historie. Det kirkelige arbejde i Danmark tager hånd om tusindvis af mennesker, der har det svært på den ene eller den anden måde. Det kirkelige børne- og ungdomsarbejde giver både børn og voksne gode oplevelser og venskaber for livet. Der sker faktisk så meget godt, trods vinterkulden derude. Kære medier: Hvad med at sætte fokus på den gode tone? Lad også Kirkedanmark komme til orde!

Tidligere artikelDR forsøger at gøre folk onde
Næste artikelMedieakademi trimmer strukturen