Julens gudstjenester sendes på DR1

Julens gudstjeneste skal ses af flest muligt, lyder det samstemmende fra KLF, Kirke & Medier og DR. Både i adventstiden og i juledagene blænder DR1 op for gudstjenester.

0
2671
Foto: Carsten Fonsdal (CC BY-NC-ND 2.0)

Kirkerne forsøger i disse uger at knække nøden for, hvordan julens gudstjenester, hvor der traditionelt er et stort rykind, skal gennemføres efter alle coronapandemiens regler, kommer DR med en lille redningsplanke for dem, der måske vil være ængstelige ved at tage til gudstjeneste.

Traditionen tro sender DR en gudstjeneste juleaftensdag på DR1 kl. 14:45, men som noget helt nyt bliver gudstjenesten juledag også sendt på DR1, kl. 10:15 – og igen kl. 14:00 på DR2. Alle gudstjenester i adventstiden bliver i øvrigt også sendt på DR1 kl. 10:15.

Det glæder Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, at DR prioriterer julens gudstjenester så højt.

– Uagtet at vi lever i en streamingvirkelighed, så ligger DR1 naturligt på plads nr. 1 på fjernbetjeningen og er derfor den kanal det sædvanlige sted at begynde sin tv-sening. Derfor er det ikke uvæsentligt, at DR sender årets julegudstjenester på DR1, siger Mikael Arendt Laursen.

Han nævner, at påskegudstjenesten 2020 også blev sendt på DR1 – og resultatet var ikke til at tage fejl af: Seerne strømmede til.

– Julen er om muligt en tid, hvor endnu flere vil gå i kirke som en del af deres faste juletraditioner, derfor har jeg også et håb om, at julens gudstjenester på DR1 vil blive set af flere. Det er der den naturligt hører til!

Det er et håb som tilsyneladende deles af DR. Således står der i en pressemeddelelse fra DR:

“Julegudstjenesten den 25. december bliver både sendt på DR1 klokken 10.15 og igen på DR2 klokken 14.00, så så mange som muligt har chancen for at se med.”

KLF har i øvrigt igennem flere år opfordret DR til at lægge tv-gudstjenesten på hovedkanalen. Så sent som i foråret 2020 havde KLF, Kirke & Medier en dialog med DR Medier om netop dette.

24. december 14:45 på DR1

Direkte julegudstjeneste fra Risskov Kirke

Prædikanten er sognepræst Hanne Marie Houkjær. Vært på DR1 er Anders Laugesen, der også taler med gæster uden for kirken før gudstjenesten.

25. december kl. 10:15 på DR1 og 14:00 på DR2

Julegudstjeneste fra Risskov kirke

Prædikanten er Esben Thusgård. Anders Laugesen er som sædvanlig vært.

Tidligere artikelHar DR glemt etikken i satiren?
Næste artikelLyt til KLF’s podcast adventskalender