Godt at DR sætter fokus på almindelig sex

0
919

Generalsekretær Mikael Arendt Laursen har denne kommentar til programmet “Gennemsnitlig sex” på DR3:
Mandag den 19. august sender DR3 første afsnit af serien ”Gennemsnitlig sex”.  Formålet er at hylde det almindelige sexliv og vise, at sex ikke behøver være ekstremt og eksperimenterede for at være godt.
For ja, sex er et vidunderligt sprog for kærligheden mellem mand og kvinde. Og den forpligtende kærlighed overlever også, selv om sexlivet måske ikke lykkes efter ægtefællernes idealer.
Danmarks Radio skal have ros for at vise sexlivet som det i virkeligheden er – og ikke som det præsenteres i film, internet og glittede magasiner. I foromtalen af programserien sættes netop fokus på, at gennemsnitlig sex ikke kun handler om ”veltrænede mænd med bar overkrop, slanke, smukke kvinder, trekanter, håndjern og forførende uniformer”.
Alligevel kan det undre, at DR’s undersøgelse om den gennemsnitlige danskers sexliv også i detaljer stiller skarpt på abnorm adfærd og kønsorganers udseende.
Er det gennemsnitlig sex? Er det ikke netop her, serien kommer til at fokusere på det ekstreme – stik imod hensigten?
Jo, sex er da skønt og vigtigt – og derfor skal der være plads til en seriøs og velunderbygget præsentation af emnet. Tiden vil så vise, om titlen ”Gennemsnitlig sex” er misvisende. Det bliver især spændende at se, hvordan DR vil iscenesætte emnet – uden at det bliver en gentagelse af den form for sex, vi bombarderes med fra alle sider.
Men de gode hensigter skal DR have al ros for.

Tidligere artikelMedieordfører: DR forsømmer sine public service-forpligtelser
Næste artikelDialog med nye medier

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her