Tvungen login på vej hos DRTV

Når du ønsker at streame programmer fra DRTV, har det indtil videre været dit eget valg, om du vil logge ind, så du på profilen kan se og genoptage programmer, du var i gang med – eller du bare vil se eller lytte uden login.

Fra 30. september bliver det et krav, at du logger ind, hvis du vil hente programmer i DRTVs store arkiv. Du kan dog digitalt fortsat se tv-programmer, der sendes lige nu og her som flow tv uden at logge ind.   

Om baggrunden for at indføre login siger Lasse Bastkjær Jensen, der er direktør for Strategi & Brugere i DR:

– Danskerne er et af verdens mest digitaliserede folk. Det stiller store krav til vores public service-opgave. Hvis DR også skal være relevant for danskerne i fremtiden, er det vigtigt, at vi hele tiden udvikler os. For at vi kan lykkes med det, kræver det en konstant fornyelse af både DR’s platforme og indhold, og her spiller login til DRTV en stor rolle. Det gør DRTV bedre og mere relevant for den enkelte, når man logger ind.

Skepsis, men håb om godt public service-indhold

I KLF, Kirke & Medier, har generalsekretær Mikael Arendt Laursen både forståelse for login og en smule skepsis:

– At vi som brugere skal logge ind på en streamingtjeneste som DRTV, giver grundlæggende god mening. Det giver DR mulighed for at præsentere mig som seer for indhold, som de ved, har min interesse, hvilket gør dem mere relevante for mig. Der, hvor vi gerne vil udfordre DR, er på public service-delen af DRTV. Vi synes stadig, at der er et alt for ensidigt fokus på det meget brede indhold, når man kommer ind på tjenestens forside. Hvor er de smalle produktioner om kultur, kirke, kristendom og dannelse, som DR faktisk producerer, men som de har det med at gemme væk i en afkrog af DRTV? Forsiden af DRTV bør – også i en personaliseret virkelighed – være en god blanding af individuelle præferencer, væsentligt nyhedsstof, vigtigt public service-indhold og nicheindhold, fastslår Mikael Arendt Laursen.

Hjælp er en del af forpligtelsen

Når det kommer til det praktiske i DRs public service-forpligtelse, tager organisationen også opgaven alvorligt. Det betyder, at DR tager rundt i hele landet fra den 21. maj 2024 for at hjælpe med at logge ind.

– Vi må ikke glemme, at den digitale udvikling ikke er lige nem for alle grupper i samfundet, og derfor er vores altoverskyggende fokus på at sikre hjælp til dem, der har brug for det. Det gør vi blandt andet med gode og konstruktive input fra Ældre Sagen, som også har en lang række frivillige, der er blevet oplyst om tiltaget, fortæller Lasse Bastkjær Jensen.

Har du brug for hjælp, kan du ringe til DR Brugerkontakt på tlf. 3520 3520 eller kigge forbi, når DR Brugerkontakt rejser Danmark rundt og hjælper med at logge ind. Du finder planerne her.

Du kan også få hjælp af videoer og vejledninger her.

Stadig mennesker i processen

Det er først og fremmest DR-redaktører, der dagligt prioriterer indholdet på forsiden af DRTV. De udvælger indhold på tværs af nyheder, aktualitet, dokumentar, kultur, underholdning og fiktion til alle danskere. Deres indhold kombineres med et input fra et anbefalingssystem, der er baseret på, hvad brugeren tidligere har set og ikke på personlige oplysninger.

DR beder om et navn og en e-mailadresse. Navnet kan være fiktivt, hvis man ikke ønsker at bruge eget navn. På den måde kan man være fuldt ud anonym, hvis man ønsker det.

Kilde og foto: DR

Tidligere artikelDR: Hvor finder jeg alt det om tro?
Næste artikelMød Lilje – vores nye frivillighedskonsulent