Fjernsyn fokuserer på ægteskabet

0
822

Danmarks Radio gjorde det med ”Gift ved første blik” på DR 3. Nu har TV 2 fulgt trop med serien ”De 7 bryllupper”, som startede forrige onsdag. Målet er at finde ud af, hvad der holder ægteskaber sammen, oplyser redaktør på TV 2. Ambitionen er at skabe kærlighed som holder, siger DR3-redaktør.
De7bryllupper
Fra november 2013 og syv år frem viser TV 2 en stor dokumentarserie om ægteskabet. “De 7 bryllupper” skildrer syv ægteskaber fra brylluppet og syv år frem. Planen er at sende syv programmer hvert år.
– Gennem syv forskellige par vil vi opleve og lære, hvordan man holder sammen som par med alle de udfordringer, som hverdagen og livet nu en gang giver, siger dokumentarredaktør Lasse Bjerre fra TV 2.
Fra 2006-2012 blev der fejret 229.720 bryllupper i Danmark, men i samme periode falmede romantikken og kærligheden for hele 102.697 ægtepar, som gik hver til sit.
Dokumentarserien startede 13. november og er et antropologisk kig på Danmark set gennem syv vidt forskellige ægteskaber.
– ”De 7 bryllupper” er samtidshistorie, som skal gøre os klogere på, hvad der skal til for at fastholde kærligheden i ægteskabet i det samfund, vi lever i. Næsten 43 procent af alle ægteskaber ender i en skilsmisse i Danmark i dag, og derfor er det yderst relevant at se nærmere på, hvad der skaber det gode og holdbare parforhold, siger dokumentarredaktør Lasse Bjerre fra TV 2.
Ambitionen var den samme for DR, da ”Gift ved første blik” løb over skærmen i september-oktober på DR 3:
– Gift ved første blik er ikke et datingshow, hvor det hele er for sjov. Ambitionen er at skabe kærlighed som holder, siger kanalredaktør Irene Strøyer til magasinet Kirke & Medier.
 

Tidligere artikelDR holder kirke på en ølkasse
Næste artikelTV 2-julekalender uden vitaminer

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her