Etikken får sin egen chef i DR

0
754

Danmarks Radio øger fokus på etikken og indsætter Inger Bach fra trosredaktionen som etikchef.
IngerBach
DR’s nye etikchef bliver Inger Bach, der kommer fra en stilling som direktør i DR Danmark, og som siden 2008 har været formand for DRs programetiske udvalg.
Hun har også været øverste chef for trosredaktionen i Århus.
Ifølge DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn er oprettelsen af den nye stilling og valget af Inger Bach udtryk for et ønske om at styrke fokus på de etiske retningslinjer.
– I en moderne medieinstitution skal journalister, programmedarbejdere, redaktører og samarbejdspartnere hver eneste dag afveje svære etiske dilemmaer. Derfor er det vigtigt, at vores etiske retningslinjer står som et tydeligt pejlemærke for alle, siger Maria Rørbye Rønn og tilføjer:
Den nye etikchef ser frem til at kunne gå målrettet til opgaven.
– Etikken er en vigtig rettesnor for vores arbejde. Ikke mindst fordi der går en lige linje fra vores etik til vores uafhængighed og troværdighed, som er selve fundamentet for DR’s virke. Derfor vil jeg også arbejde for, at vores programetik bliver en mere central del af vores bevidsthed, når vi skaber nye programmer, og når vi dækker nyhederne herhjemme og i verden omkring os, siger Inger Bach.
– Samtidig er det vigtigt, at vi følger med tiden og udvikler vores etiske retningslinjer i takt med den medievirkelighed, vi er del af. En medievirkelighed, hvor tempoet er højt, og hvor genrerne ofte mødes på kryds og tværs, tilføjer hun.
Inger Bach tiltræder sin nye stilling den 8. april og fortsætter som formand i DR’s programetikudvalg.

Tidligere artikelReaktioner skaber dialog
Næste artikelØnsker ”konkollega” tillykke med ny direktør

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her