En fejl at flytte DR Kirken til DR K

0
1004

DR Kirken og Før Søndagen er et stykke dansk kulturarv til alle danskere. Derfor var det en fejl at parkere de to udsendelser på nichekanalen DR K. Ret fejlen og send dem igen fast på hovedkanalen DR1.  
MikaelArendtLaursen-portraet
Kommentar af Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier
DR’s kanalomlægning har kostet dyrt i seertal for programmerne DR Kirken og Før Søndagen. Da programmerne i februar blev overflyttet fra hovedkanalen DR1 til nichekanalen DR K, mistede DR Kirken 70 procent af sine seere og Før Søndagen 60 procent.
Det er ganske enkelt uacceptabelt.
Vi advarede allerede inden kanalomlægningen om, at når trosstoffet i den grad bliver sat ud på et sidespor, vil det betyde en markant nedgang i seertal. Det har nu vist sig at holde stik.
Derfor opfordrer vi nu DR til at rette fejlen og tilbageføre de to programmer til den kanal, hvor de hører til: DR1. Gudstjenesten er for alle og ikke kun for de særligt interessere. Derfor bør DR Kirken ligge på hovedkanalen, hvor de fleste af DR’s seere stadig færdes.
DR er i public service-kontrakten forpligtet til at formidle dansk kultur, herunder den kristne kulturarv. Salmer, liturgi og prædiken fra Danmarks smukke kirker hører i allerhøjeste grad til denne kategori.  DR Kirken være med i den strøm af ugentlige begivenheder, der vises på hovedkanalen i lighed med sport, politik, koncerter og meget andet.
Det er både godt og skidt, at DR har samlet trosstoffet på DR K. Godt for dem, der interesserer sig for stoffet, men skidt for dem, der bliver snydt for en behagelig overraskelse i mødet med ro og inspiration fra salmeskat og bibeltekst. Det har børn, teenagere også brug for!
En undersøgelse fra DR Medieforskning viser, at seertallet ikke blot falder fra 42.000 til 17.000 i forbindelsen med kanalomlægningen i februar 2013. Tre måneder senere falder seertallet yderligere til 16.000.
Også Før Søndagen er gået drastisk tilbage i seertal siden overflytningen til DR K. På et år er seertallet gået tilbage med en tredjedel fra 24.000 seere i juli 2012 til 16.000 seere i juli 2013.
Er det fordi folk ikke gider se disse programmer? Nej, vores medlemmer melder klart ud, at den ældre kernemålgruppe ikke kan finde kanalen. Dem er DR også forpligtet til at sende kristen kulturarv til.
DR tager simpelthen ikke denne målgruppe alvorligt, når man parker interessante udsendelser om historie, kultur og tro på nichekanalen DR K.
I KLF, Kirke & Medier vil vi udfordre Danmarks Radio til at erkende fejlen og rette den, så hele familien kan opleve en flig af 1000 års kristen kulturhistorie på første parket.

Deltag i debatten på Facebook eller send os et gult reaktionskort med din mening,

Tidligere artikelDR halverer seertal på trosstoffet
Næste artikelMedieordfører: DR forsømmer sine public service-forpligtelser

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her