DR holder kirke på en ølkasse

0
923

DR Kirken fortæller gode historier på værtshus og sygehus i december måned.
FlemmingKlosterPoulsen
Af Svend Løbner
Sognepræst Flemming Kloster Poulsen (billedet) er kendt for at stille sig op på en ølkasse i det fri og fortælle gode historier fra Bibelen og hverdagen.
Det vil han nu også få lov til i DR Kirken i december, der som noget helt særligt drager ud i det offentlige rum med det kristne budskab.
– Vi håber folk vil standse op og lytte efter i en ellers travl julemåned, siger arrangør Janne Wibroe fra DR Kirken.
Klovn medvirker
Første gudstjeneste finder sted på værtshuset Storkereden, der ligger lige ved siden af Sct. Mortens kirke, hvor Poulsen er præst. Anden gudstjeneste holdes i forhallen på Randers Centralsygehus. Her medvirker hospitalsklovnen Lulu. Tredje gudstjeneste er akkompagnement af Randers Pigegarde i byens administrationsbygning. Og den fjerde – lige før jul – i kulturværkstedet Underværket.
Alle steder vil Flemming Kloster Poulsen stå på sin ølkasse og fortælle historier. Hele vejen igennem vil Flensborg Wendt duo stå for sangen og musikken. Overalt vil liturgien indgå i nye rammer.
– Vi synes, det er spændende, at udfordre liturgien en lille smule og fortælle historien på nye måder, fortæller Janne Wibroe.
KLF: Kom ud i sommerlandet
I KLF, Kirke & Medier glæder man sig over initiativet og ser det som et skridt på vejen til, at DR Kirken også transmitterer gudstjenester fra sommerlandet.
– Vi håber idéen fænger, så vi får en masse friske sommergudstjenester i stedet tre måneders sommerpause. Vi har flere gange opfordret DR til at bringe anderledes gudstjenesteoplevelser fra sommerens buket af kristne events, bibelcampings og børne- og ungdomslejre, siger KLF’s generalsekretær Mikael Arendt Laursen.

Tidligere artikelNyt magasin i 12.000 postkasser
Næste artikelFjernsyn fokuserer på ægteskabet