DR fjerner igen Morgenandagten fra TV for at sende sport

Både under OL og PL har DR fjernet Morgenandagten fra TV. - Det er dybt kritisabelt, at DR ikke kan få plads til en lille transmission på 15 minutter lidt over 8 om morgenen, mener Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

0
1913
Foto: Daniel Horacio Agostini (CC BY-NC-ND 2.0).

KLF har de seneste dage modtaget en lind strøm af henvendelser fra medlemmer, der undrer sig over, at de ikke kan se Morgenandagten på DR2. KLF, Kirke & Medier har sendt spørgsmålet videre til DR Medier, som svarer:

”DR2 har valgt at lade samsendingen med P2 med Morgenandagten holde pause under OL og Paralympics, da der er livetransmissioner – ofte med dansk deltagelse – på det pågældende tidspunkt.”

Svaret undrer Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

– Det giver absolut ingen mening, at DR ikke kan få plads til at tv-transmittere morgenandagten, selvom der er store sportspræstationer fra de olympiske og paralympiske lege. Det burde være muligt for et mediehus som DR at håndtere direkte transmissioner fra både Tokyo og Københavns Domkirke på samme tid – og sende det ene på DR1 og det andet på DR2, mener Mikael Arendt Laursen.

Mens der var OL i slutningen af juli og starten af august valgte DR at sende fra OL på både DR1, DR2 og på en række særkanaler på DR TV. KLF kritiserede, at begge landsdækkende flow-kanaler skulle sende sport samtidig – dog var ideen om særkanaler på DR TV godt tænkt.

– Under De Paralympiske Lege er det kun DR2, som transmitterer fra Tokyo, hvilket kunne give plads til at sende Morgenandagten på DR1 i stedet for. Hvilket DR ikke har valgt. Det er dybt kritisabelt og et alvorligt svigt af en dedikeret og trofast målgruppe, at DR ikke kan få plads til en lille transmission på 15 minutter lidt over 8 om morgenen. Særligt med tanke på den type programmer, som sendes i tidsrummet, forstærker det billedet af, at DR undervurderer Morgenandagtens betydning for en lang række af mediebrugere, som føler sig magtesløse, glemt og klemt af DR, fastslår Mikael Arendt Laursen.

Morgenandagten sendes fortsat på P2, som kun kan lyttes på DAB, og er tilbage på DR2 d. 6. september kl. 8.05.

Fakta: Det sender DR1 kl. 8.05, mens der er PL på DR2

25/8: Dyrehospitalet (5:8). Svensk dokumentarserie.
26/8: Kontant: Brændt af forsikringen. Genudsendelse.
27/8: Dyrehospitalet (7:8). Svensk dokumentarserie.
28/8: Alene i vildmarken USA II (2:15). Amerikansk overlevelseseksperiment fra 2016.
30/8: Geparden – helt tæt på (1:2). BBC naturserie fra 2021.
31/8: Dyrehospitalet (1:8). Svensk dokumentarserie.
1/9: Dyrehospitalet (2:8). Svensk dokumentarserie.
2/9: Dyrehospitalet (3:8). Svensk dokumentarserie.
3/9: Dyrehospitalet (4:8). Svensk dokumentarserie.
4/9: Alene i vildmarken USA II (6:15). Amerikansk overlevelseseksperiment fra 2016.

Hvad mener du?

Har du set Kandis for livet? Hvad synes du om det?

Skriv en kommentar herunder eller send en reaktion ved at trykke på knappen…

Tidligere artikelKonference: Armslængde og public service
Næste artikelPodcast: Armslængde-principper og tåbeligt dating-program