KLF: Det kan også blive for meget med OL, DR

På DR1, DR2 og på op til tre tv-kanaler på DRTV er der mulighed for at følge med i OL. Men det sker på bekostning af blandt andet morgenandagten. Det går ikke, mener KLF, Kirke & Medier.

0
1466
DR sender i disse dage og uger intenst fra De olympiske lege i Tokyo. Foto: DR.

I øjeblikket er der, hvad tv-folk kalder væg-til-væg dækning af OL; OL på både DR1, DR2 og på nogle sær-kanaler på DR TV. Men det kan også blive for meget af det gode, mener Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier:

– Sport er med til at samle rigtig mange mennesker om gode oplevelser. Men vi skal huske to ting: Alle går ikke op i sport, og der er faktisk noget, der er vigtigere end sport, siger Mikael Arendt Laursen.

Han anerkender, at DR formidler OL godt, levende og professionelt. Men DR har også andre formidlingsopgaver:

– Der skal som den store kulturformidler huske, at der er mere i livet end OL, bemærker han.

Han kritiserer DR for at fylde to ud af tre flowkanaler med OL – både DR1 og DR2 er i dagtimerne tætpakket med OL:

– DR bør ikke fylde dagtimerne på to ud af tre flowkanaler med sport – og som konsekvens heraf blandt andet skubbe morgenandagten ud, som mange har vænnet sig til at se i fjernsynet.

På DR TV kan man i øjeblikket finde seks livekanaler, hvor tre af dem er særlige kanaler, der er oprettet i forbindelse med OL for at vise nogle af de discipliner, som DR har rettigheder til, men ikke har plads til på DR1 eller DR2. Screenshot: KLF.

DR har i forbindelse med OL oprettet ekstra tre ekstra tv-kanaler på DR TV, og det er en rigtig god ide.

– Det er et faktum, at DR kun har tre flowkanaler. Derfor er det en rigtig god ide at benytte tre ekstra kanaler på DR TV til at brede dækningen af OL ud. Da mange har adgang til DR TV, giver det faktisk DR mulighed for at friholde eksempelvis DR2 fra OL med tilbud til dem, der ikke går op i sport eller ønsker en pause fra sport, slutter Mikael Arendt Laursen.

Tidligere artikelMit liv med skærme 3:3
Næste artikelDR reducerer ægteskabet til et engangsknald