Dagblade tager godt imod kirkestof

0
749

Men kirken skal blive bedre til at udtale sig klart og samlet, siger Kirkeligt Medieakademis direktør Svend Løbner i Kristeligt Dagblad.
SvendL
Nordens lutherske kirker fylder en stadig mindre del af dagbladene. Især i Danmark er antallet af artikler om folkekirken lavt, skriver Kristeligt Dagblad og citerer en større undersøgelse om dækningen af religion i Sverige, Norge, Finland, Island og Danmark. Undersøgelsen omfatter 14 nordiske dagblade.
– Der bliver skrevet et stigende antal artikler om religion i dagbladene. Men det øgede fokus på religion kommer ikke folkekirkerne til gode. I stedet er det i stor udstrækning islam, der optager dagbladene, siger Henrik Reintoft Christensen, religionssociolog ved Aarhus Universitet og en af forskerne bag undersøgelsen til Kristeligt Dagblad.
Undersøgelsen omfatter ikke færre end 5000 artikler fra 1998 til 2008.
Svend Løbner fra Kirkeligt Medieakademi mener ikke, det kun er mediernes skyld, hvis kirken ikke bliver dækket tilstrækkeligt.
– Hvis folkekirken har mistet fodfæstet i medierne, er det langt hen ad vejen kirkens egen skyld. Jeg synes, der generelt er en åbenhed for, at folkekirken kan komme til orde i aviserne. Der bliver taget godt imod stoffet på redaktionerne. Det bliver ikke automatisk sorteret fra, bare fordi der er en kirkelig afsender på, siger han og henviser til, at det havde stor gennemslagskraft, da alle biskopper i forrige uge markerede sig i debatten om folkeskolen i forbindelse med programserien ”9.z mod Kina” på DR 1.
– Men problemet er, at folkekirken ofte har uld i munden. Hvis folkekirken skal gøre sig mere gældende i dagbladene, skal den have nogle klarere budskaber og være bedre til at byde ind, når der er nogle relevante dagsordener oppe, siger han til avisen.

Tidligere artikelFokus på ældre og medier
Næste artikelKLF kritiserer sommerlukning af DR Kirken

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her