Ældre bruger løs af sociale medier

0
1337

Facebook er populært blandt ældre. Det hjælper dem bl.a. med at holde kontakt til deres børnebørn.
Web
Flere ældre bruger sociale medier som Facebook, fordi det hjælper dem med at følge bedre med i samfundet, i børnebørnenes liv og få kontakt med gamle kammerater, skriver Kristeligt Dagblad.
Inden for de seneste to år er der sket en stigning i antallet af ældre brugere på Facebook, så 30 procent af det sociale medies brugere nu er over 45 år.
– Den ældre del af befolkningen har i høj grad taget et socialt medie som Facebook til sig, siger Hans Tosti, der er seniorrådgiver i sociale medier hos virksomheden Komfo.
– Udover at det hjælper dem til at følge med i deres børnebørns liv, er der kommet mere indhold på Facebook, som er relevant for ældre brugere. Ældre Sagen har eksempelvis en stærk tilstedeværelse på Facebook.
Ældres stigende brug af sociale medier mærker de også hos Ældre Sagen.
– De ældre har været lang tid om at komme med på den sociale mediebølge, men nu er de her, og de er glade for det, siger Signe Bisbjerg, Facebook-redaktør hos Ældre Sagen, og uddyber over for avisen:
– Det afkræfter myten om, at ældre ikke kan bruge de sociale medier eller er teknologi-forskrækkede. De har tværtimod en fin fornemmelse for, hvordan de skal bruge mediet, og hvor meget de skal dele.

Tidligere artikelDit Dagens ord
Næste artikelFokus på ældre og medier