ZDF sender direkte fra pave Benedikts begravelse

Torsdag begraves den tidligere pave Benedikt XVI - den første pave i mere end 800 år, der valgte at stoppe i embedet. ZDF transmitterer fra begravelsen fra 9.05-11.15.

0
913
Mange har været forbi Peterskirken for at tage en sidste afsked med pave emeritus Benedikt XVI. ZDF sender fra begravelsen. Foto: ZDF og AP/dpa/Andrew Medichini.

Benedikt XVI, der døde den 31. december 2022 i en alder af 95 år, bliver torsdag begravet i krypten i Peterskirken. Den tyske teolog, hvis rigtige navn var Joseph Ratzinger, var leder af den katolske kirke fra 2005 til hans frivillige fratræden i 2013.

Hans efterfølger, pave Frans, vil lede bisættelsen på Peterspladsen. Den tyske forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier forventes at deltage i bisættelsen i Rom, samt andre statsoverhoveder og repræsentanter for kristne kirker og andre trossamfund.

Andreas Klinner (t.v.) er vært på ZDFs transmission fra begravelsen af pave emeritus Benedikt XVI. ZDFs ekspert i Vatikanet Jürgen Erbacher medvirker. Foto: Jana Kay/ZDF og Rico Rossival/ZDF.

ZDF begynder transmissionen kl. 9.05, hvor Andreas Klinner er vært, mens Andreas Postel er reporter i Rom. Med i studiet har Klinner Jürgen Erbacher, som har skrevet flere bøger om Den katolske kirke og er ZDFs faste ekspert om Vatikanet og Den katolske kirke.

ZDF sender frem til 11.15.

Tidligere artikelMette Bock holder årets julegudstjeneste på dk4
Næste artikelHvorfor er det svært for DR og TV 2 at fejre julen i store juleshows?

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her