Weekendavisen sætter fokus på den digitale vej til Gud

0
865

Bibelselskab, religionspædagog og præst er i spil, når Weekendavisen denne uge sætter fokus på Gud i cyberspace.
Web
Når en internetbruger googler ordet Gud, bliver hun mødt af over 34.000.000 hits.
Internettet er en virtuel jungle af spirituelle hjemmesider, gode råd og religiøse tilbud. Man kan teste sin egen tro, gå på opdagelse i religiøse madopskrifter og downloade en rejseguide til Gud. Spørgsmålet er, hvordan kirken skal markere sig i en tid, hvor kirkerummet erstattes af virtual reality, sjælesorgen foregår på Skype, og hvor syndsbekendelsen klares med en app.
Det skriver Weekendavisen.
Ph.d. i religionssociologi Morten Thomsen Højsgaard har undersøgt, hvorfor vi søger religiøse svar på nettet frem for i kirken.
– Folk kan lide at få svar hurtigt, uforpligtende og gerne i en underholdende form. Man ønsker selv at vælge i troens store supermarked, forklarer han.
Morten Thomsen Højsgaard er til daglig generalsekretær i Det Danske Bibelselskab og har været kirkeredaktør på Kristeligt Dagblad og studievært på DR2 i programserien Tro om igen! Han underviser på Kirkeligt Medieakademis kursus for kommunikationsfolk den 30. august. Kurset skal ruste pr-folkene til at skrive mere skarpt og levende
– Troen handler i dag om oplevelser, erfaringer og personlig mening, ikke om at kunne trosbekendelsen udenad, siger Højsgaard om moderne danskeres tro.
Ph.d. og kommunikationschef i Mission Afrika Peter Fischer-Nielsen medvirker også i artiklen sammen med internetmissionær Asmus Asmussen og sognepræst Sarah Auken.
Læs artiklen her: http://www.weekendavisen.dk/smarticle/view/2

Tidligere artikelPR-folk skal lære at skrive skarpt og levende
Næste artikelDR lukker Absurdistan