TV-gudstjenesten får fast plads på DR1 søndag formiddag

Biskopper, andre kirkefolk og KLF, Kirke & Medier har ofte opfordret DR til at lægge tv-gudstjenesten på DR1 søndag formiddag. Nu imødekommer DR de mange opfordringer og giver tv-gudstjenesten fast plads på DR1. – Det er en gave til alle mediebrugere, mener Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

0
2015

Siden advent 2020 har DR sendt gudstjenesten på DR1 søndag formiddag. I første omgang som en forsøgsordning, som nu bliver gjort permanent. Det oplyser DR til KLF, Kirke & Medier. Og det glæder Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

– KLF har i mange år presset på for, at gudstjenesten skulle sendes på DR1. Vi har det seneste år set flere og flere bakke op om KLFs opfordring til DR – blandt andre biskopperne. Nu har de mange opfordringer båret frugt, og DR giver en stor gave til alle mediebrugere, siger Mikael Arendt Laursen.

Han forklarer, at KLF jævnligt på lukkede møder med DRs ledelse har argumenteret for, at det giver god mening at sende en gudstjeneste på DR1 søndag formiddag.

– Søndag formiddag befinder sig rent tv-mæssigt milevidt fra primetime, men lige når det gælder gudstjenesten, er søndag formiddag noget nær ideel: For det første fortrænger en tv-gudstjeneste gamle genudsendelser. Dem vil ingen savne. For det andet er det et godt tidspunkt for dem, der af den ene eller anden grund er forhindret i at komme i kirke, men som har behov for en kirkegang. For det tredje er det en velproduceret og aktuel kulturformidling for dem, der normalt ikke går i kirke, men per refleks trykker på 1eren på fjernbetjening. Alle mediebrugere vinder på det her, mener Mikael Arendt Laursen.

Efter sommerferien vil gudstjenesten kunne ses både på DR1 kl. 10 og kl. 14 på DR2. Det er en vigtig detalje, mener Mikael Arendt Laursen.

– Der er faktisk mange, som gerne vil gå til gudstjeneste i deres lokale kirke søndag formiddag og være en del af tv-menigheden søndag eftermiddag. Det giver også dem, der foretrækker radiogudstjenesten på P1 søndag formiddag, mulighed for at se tv-gudstjenesten om eftermiddagen. DR har truffet en beslutning, der er fyldt med fordele.

At det er kommet hertil, skyldes i sidste ende mediebrugerne og KLFs medlemmer, som bakker tv-gudstjenesten op:

– Det her kan kun lade sig gøre, fordi vi har mange medlemmer, der bakker os op og giver os et mandat til at kæmpe for de velproducerede kirkelige programmer i public service-medierne. Derfor er dette medlemmernes sejr, slutter Mikael Arendt Laursen.

LÆS OGSÅ

Tidligere artikelRadiogudstjenesternes betydelige mangfoldighed
Næste artikelKLF giver Buketten til Tal til mig på P1