TV Avisen bliver til TVA og går ‘live’

Følg nyhederne, mens de sker, og bliv opdateret på de største historier, når det passer dig. Fra i dag er DR klar med en helt ny udgave af TV Avisen og TVA Live, som altid er opdateret med seneste nyt fra Danmark og resten af verden.

0
861
Grafik: KLF, Kirke & Medier.

Det har rumlet i nogen tid, at TV Avisen stod foran en forandring. Først i forbindelse med en nyhed om at der blev varslet afskedigelser i DR Nyheder, og sidenhen i forbindelse med at Lillian Gjerulf Kretz stopper som USA-korrespondent for at vende hjem til en rolle som vært på TV Avisen.

Nu er DR så klar med relanceringen af TV Avisen, og det har virkning allerede fra i dag. For nyheder er ikke noget, man skal vente på – og derfor skal man heller ikke vente på at se den nye TV Avis.

TV Avisen vil fremover udkomme på to måder: Løbende under navnet TVA Live og dernæst i de to vanlige nyhedsudsendelser kl. 18.30 og 21.00.

Forandringerne i mediebrugernes vaner har gjort relanceringen af TV Avisen nødvendig, forklarer Sandy French, nyhedsdirektør i DR:

– Vi gentænker nu TV Avisen, så den matcher brugernes krav og behov, samtidig med at vi bevarer TV Avisens dyrebare DNA, der har været kernen i vores nyhedsformidling siden 1965. Med et løfte til brugerne om, at TV Avisen fremover altid opdaterer dem på det vigtigste lige nu, sender vi et klart signal om, at TV Avisen ikke længere er noget, man skal sidde og vente på, men er en nyhedsservice, der altid er vågen og opdateret, og som kan tilgås, lige når det passer den enkelte, siger Sandy French.

Forandret mediebillede og mediebrug

DR har registreret, at danskernes mediebrug under coronapandemien og krigen i Ukraine har forandret sig, og at efterspørgslen på løbende opdateringer har været stigende:

– Vigtigheden af TV Avisen er måske større end nogensinde. Men udviklingen i teknologi, medielandskab og vaner betyder, at kravene og forventningerne til TV Avisen anno 2023 har ændret sig markant, og vi har set, at brugerne i stadig større grad søger mod digitale platforme for at få deres nyheder og blive opdateret, når det passer dem. Nu har vi et klart koncept for TVA, der matcher det behov, fastslår Sandy French.

Med TVA Live kan mediebrugere altid blive opdateret på nyhedsbilledet lige nu. Det kan være en skarp og præcis udsendelse, som giver overblik over de vigtigste historier fra ind- og udland, eller fokus på én bestemt historie, når for eksempel store breaking news-historier udfolder sig live. DR Nyheders korrespondentkorps vil bidrage med analyser og perspektiv på nyheder fra verdens brændpunkter.

– Vi har det sidste års tid øvet os og har sendt meget mere TV Avis i løbet af dagen, og vi glæder os til at gå live med TVA Live. Men vi er også klar over, at vi helt tiden skal bygge på og udvikle videre, så TVA kan fastholde sine kerneværdier og være et relevant, troværdigt og tidssvarende samlingspunkt i nyhedsstrømmen, siger Marie Buss, der er ledende redaktionschef for TV i DR Nyheder.

TVA Live vil man altid kunne fange på DRTV, på dr.dk og i DRs nyhedsapp. TVA Live sendes også flere gange dagligt på DR1 og DR2. Men DR1 vil som vanligt også sende TV Avisen 18.30 og 21.00. Klokken 18.30 serverer TV Avisen mest fyldige opsamling af hele nyhedsdøgnet, mens TV Avisen klokken 21.00 hver dag lægger et særligt perspektiv på døgnets vigtigste historier.

TVA Live vil nok i nogen henseende minde lidt om DR Update, DRs tidligere digitale nyhedskanal, som sendte fra 2007 til ’13, hvor den blev erstattet af DR Ultra. Ligesom DR Update vil TVA Live også køre i en sløjfe med seneste nyhedsudsendelse, dog vil sløjfen blive afbrudt, når væsentlige begivenheder skal formidles videre.

Se TVA Live her.

Tidligere artikelDR vrager igen morgenandagten for at sende sport og genudsendelser
Næste artikel3 år og 50 episoder – lyt til jubilæumsudgaven af KLF lige nu