Sofie Østergaard bliver ny vært for tv-gudstjenesten

Når tv-gudstjenesten løber over skærmen efter sommerferien, bliver det med en ny men nok så velkendt værtsprofil fra DR. Fremover er det Sofie Østergaard, der hver søndag inviterer seerne med til tv-gudstjeneste på DRTV, DR1 og DR2.

0
1497
Sofie Østergaard (her sammen med Anders Laugesen) er ny vært på tv-gudstjenesten. Foto: Anders Davidsen.

Med Paula Larrains skifte til Altinget stod DR uden vært på tv-gudstjenesten. Nu er der fundet en ny vært, som ikke er fremmed med værtsopgaven på tv-gudstjenesten. For når tv-gudstjenesten den 21. august vender tilbage på skærmen, vil Sofie Østergaard byde velkommen. Hun startede sin tv-karriere som børnevært på DR Ramasjang i 2009, og siden er det blevet til mange timers værtsopgaver for DR – fx i ’Sommer Summarum’, ’MGP’, DR Ultra, familieprogrammet ’Versus’ og de seneste år har hun været medvært på julegudstjenesten sammen med Anders Laugesen.

Om den nye værtsrolle på tv-gudstjenesten siger Sofie Østergaard:

  • Folkekirken er en af grundstenene i det danske samfund – et område som jeg længe har været nysgerrig på, og som jeg brænder for at dykke dybere ned i. Vi mennesker leder alle efter åndehuller og søger efter måder at tackle livet på – noget at tro på. Jeg ser frem til åbne, ægte og dybe samtaler med mine gæster, der forhåbentlig vil inspirere seerne til selv at tage stilling til, hvad de tror på. Det er mit håb, at samtalerne både bidrager til at blive klog på, hvordan vi som mennesker hver især kan være i livet, og på det samfund, vi alle er en del af lige her og nu, siger den nye vært for tv-gudstjenesten Sofie Østergaard.

På DR skal trosstoffet være både levende og relevant. Det skal løfte formidlingen af den kristne kulturarv og samtidig afspejle den tid, vi er i lige nu. TV-gudstjenesten skal både give kerneseere en god oplevelse, men også gøre de seere nysgerrige, der ikke har et klart defineret forhold til tro.
Om den nye vært for tv-gudstjenesten siger DR’s redaktionschef for specialiseret kultur og tro, Ida Holten Ebbesen:

  • Med sine mange års erfaring som vært for både børne-tv og store tv-formater for hele familien har Sofie Østergaard en kæmpe ballast at trække på, når det kommer til formidling til større fællesskaber. Hun har som vært en helt særlig evne til at invitere og involvere sit publikum, og som seer bliver man taget med ombord af hendes smittende engagement og åbne tilgang til mennesker. Jeg ser frem til, at hun nu skal tage os med ind i troen og i samtaler med gæsterne undersøge og udforske nogle af livets store spørgsmål fra mange forskellige perspektiver, siger Ida Holten Ebbesen.

Kommende gudstjenester
Sofie Østergaard inviterer seerne med til tv-gudstjenesten sammen med en række gæster, som hun taler med som optakt til søndagens tv-gudstjeneste. Blandt nogle af de kirker som Sofie Østergaard besøger og som danner rammen om sensommerens og efterårets tv-gudstjenester er et udpluk af forskellige frikirker. Dernæst drager hun mod Svendborg Kirke, hvor Thomas Neergaard er præst. Her er to programmer dedikeret til fejring af dansk teaters 300-års jubilæum – blandt andet med Anne Grethe Bjarup Riis og Jesper Wung Sung som gæster. I Lyngby Kirke prædiker Jørgen Demant alle fire gange. Her er Søren Abildgaard inviteret med som gæst i det første program. I Lyngby skal der også fejres Allehelgen med hospitalspræst Lotte Mørk som gæst. Og yderligere er seerne også inviteret med til kantategudstjeneste med Domorganist Bine Bryndorf som gæst og en samtalegudstjeneste med Kristian Leth som gæst. I Odense Kirke prædiker Regina Ljung 1. juledag, hvor forfatter Josefine Ottesen er gæst og ved nytårsgudstjenesten i Odense prædiker biskop Tine Lindhardt.
Ligesom tidligere år holder DR en sommerpause i tv-gudstjenesterne. Men fra den 21. august er tv-gudstjenesterne tilbage med Sofie Østergaard som vært og kan ses på DR1 og DRTV søndage klokken 10.00 og samme udsendelse klokken 14.00 på DR2. Hele sommeren sender P1 radiogudstjenester hver søndag klokken 10.00, som det har været tilfældet i over 90 år.

Tidligere artikelFå historien bag passionsspillet i Oberammergau på ZDF 2. pinsedag
Næste artikelKLF giver Buketten til Borgen og Adam Price