Sigurd vil få børn til at tale om medmenneskelighed

I en ny stor produktion vil Sigurd Barrett sammen med tøjdyret Snapper hjælpe børn med at forstå livet som flygtning og tale om medmenneskelighed.

0
1404

Der er behov for gode dialoger og kulturmøder i børnehøjde, og det imødekommer to nye film og fire multimediefortællinger. DKM har i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp og Y’s Men Region Danmark udgivet gratis undervisnings- og samtalemateriale til børn i 6-10 års-alderen.
Vi følger tøjdyrene Snapper og Topper på en rejse til Kalobeyei-lejren i Kenya, hvor Charity og John fortæller om deres flugt fra Sydsudan og deres hverdag i lejren. Rejsen slutter ikke i Kenya, for Topper besøger også Dansk Røde Kors’ lejr i Sandholm, hvor Mohanad og hans familie bor, og mange andre børn før har boet. Materialerne er til fri afbenyttelse på dkm.dk/hjem, og er en god indgang til en samtale med børn i skoler, foreninger og hjem.
Filmene skal give et indblik ind i livet som flygtning og inspirere til respekt og medmenneskelighed blandt de mindste.
Materialet er blevet til på opfordring fra blandt andre lærere, KFUM-Spejderne, FDF, De grønne pigespejdere, KFUM og KFUK, Dansk Friskoleforening og ansatte i kirker og sogne. Det er eksempler på nogle, som med en del af deres grundlag arbejder med at tage ansvar for den verden, vi lever i, og som har manglet hjælp og let tilgængeligt materiale, når de skulle beskæftige sig med flygtningebørn.

Tidligere artikelSkoleelever skal få et nuanceret forhold til skærmene
Næste artikelTV2 sætter fokus på den grove tone i det offentlige rum

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her