På jagt efter åndeligheden

0
856

Kristian Leth er vært ved programmet Den 2. dimension fra den 23. oktober på DR K. Åndeligheden er forsvundet i Danmark, eller også er den bare virkelig svær at få øje på, mener programansvarlig Rikke Hedman fra DR Tro.

Kristian Leth

I Den 2. dimension drager Kristian Leth ud i det danske landskab, hvor tro bringer mennesker i kontakt med en anden dimension, der gør verden større, og hvor åndeligheden måske kan genfindes. Han møder en shaman og en muslimsk sufist, ja sågar en guru og en buddhist, men lærer også nye sider ved Folkekirken at kende. Fra frikirkerne stifter han bekendtskab med Pinsekirken og fra den ortodoske tradition møder han aramæiske kristne.
Kristian Leth er musiker og forfatter. Alt hvad han laver, handler om en søgen efter det, der er større end ham selv, større end os alle sammen.
Han sange handler om at finde den magiske gnist, den overnaturlige oplevelse, der gør verden til mere end det, vi ser foran os lige nu.
Efter at have læst om åndelighed, spirituelle retninger og magiske ritualer i mange år, er Kristian nu færdig med blot at læse.
I Den 2. dimension tager han ud for at afprøve det i praksis. Han tror på, at han ad den vej kan genfinde åndeligheden, at der nedenunder Danmarks flade landskab og endimensionelle dagligdag, findes både eventyr og åbenbaringer, der kan gøre os klogere på livet her og nu.
I otte tv-programmer besøger Kristian Leth mennesker i Danmark, der på hver sin måde dyrker åndeligheden i 1000 år gamle spirituelle systemer, magiske ritualer og overvældende forvandlinger. Han kaster sig modigt ind i ritualer og ceremonier, og undervejs på denne personlige opdagelsesrejse ud i det ukendte vil han blive udfordret, presset og tvunget til at revurdere sine egne forestillinger og fordomme.
Se det første af otte programmer  onsdag den 23. oktober kl. 22.15 på DR K.

Tidligere artikelKLF Anmelder: Gift ved første blik – 6:8
Næste artikelKLF anmelder: Gift ved første blik – 7:8