Nu bliver aborter mindet på nettet

0
828

Abortbarnet.dk er et virtuelt mindested til minde om aborterede børn.
abortbarnet.dk
Ny webside har til formål at ære det ufødte, aborterede barns minde. Mindesiden Abortbarnet.dk er lavet i protest imod de vilkår, der fratager barnet livet. Sidens formål er at give plads til sorg og fortrydelse og vise hen til Guds tilgivelse.
Hver dag dræbes 44 ufødte børn ved abort. Men ingen ser dem, kun få kender det enkelte barn og de fleste vil helst glemme, at de overhovedet var til.

Hjemløs sorg

– På Abortbarnet.dk ønsker vi at mindes disse børn i protest mod det, der er sket. Vi ønsker, at det ufødte barn aldrig må blive glemt, men æres som det, det er: vort medmenneske, skabt af Gud i kærlighed på lige fod med enhver af os, siger Ellen Højlund Vibe fra foreningen Retten til Liv, der står bag siden.
Ellen Højlund tror, mange har brug for et sted, hvor der er plads til sorgen – et sted, hvor det ikke forventes, at man “tager sig sammen” og bare “lægger det bag sig”, som hun siger.
– Hvor skal disse mennesker ellers gøre af deres sorg? Den ligegyldighed og ringeagt, samfundet udviser overfor det ufødte barn ved at tilbyde aborten og ved at stille læger og hospitaler til rådighed for indgrebet, må nødvendigvis også resultere i en ligegyldighed overfor mindet og gøre enhver form for sorg hjemløs.

Om abortbarnet.dk

Abortbarnet.dk har tre niveauer – et beskrivende, et reflekterende og et handlende niveau.
Det beskrivende niveau fokuserer på mindet om det enkelte barn, og den relation barnet har til brugeren – det være sig datter, barnebarn eller medmenneske.
Det reflekterende niveau stiller spørgsmålet: Hvordan kunne det ske? og giver forskellige bud på, hvorfor børn mister livet i en abort i dagens Danmark. Formålet er at vise, at ikke kun barnets mor bærer ansvaret for dette tab.
Det handlende niveau skal give brugeren mulighed for at arbejde med sorgen – tænde et lys, skrive et brev, give sit barn et navn, læse en andagt, bede en bøn eller søge hjælp.

Tidligere artikelVinder af fotokonkurrence fundet
Næste artikelDameblade mister købere