Muff & Hammer sætter fokus på sangen i nyt P2-program

Nu får sangen som sådan sit eget program på P2 med Katrine Muff og Mathias Hammer som værter.

0
847
Mathias Hammer og Katrine Muff er værter på P2-programmet "Sangbogen med Muff og Hammer". Foto: DR og Agnete Schlichtkrull.

“Den danske sang er en ung blond pige.” “I Østen stiger solen op.” “Kald det kærlighed, kald det lige, hvad du vil.” “Hil dig, frelser og forsoner.”

Den danske salmebog og Højskolensangbogen er fuld af stærke tekster og velkomponerede melodier. Og de får nu deres helt eget program på P2, hvor Katrine Muff og Mathias Hammer hver søndag kl. 18.03 vil nørde i tekster og melodier til den store guldmedalje.

– Det bliver fem kvarter hver uge, hvor vi beskæftiger os med sangen – med udgangspunkt i Salmebogen og Højskolesangbogen, men med afstikker til The Beatles, Andreas Odbjerg, Tobias Rahim, TV 2, Søs Fenger, Kim Larsen og alt muligt andet, forklarer Mathias Hammer i et interview med KLF, Kirke & Medier.

Et program som “Sangbogen – med Muff og Hammer” ligger meget naturligt på P2, mener han.

– Fællessangen har sit fundament i musikhistorien og i en musiktradition. Det er Weyse, Carl Nielsen og Thomas Laub, der har skrevet kernemelodierne i den danske sangskat – og de hører mest naturligt hjemme på P2.

Sangene, der spilles i Sangbogen er valgt ud fra et emne, ikke en genre, og der er fokus på kvalitet i tekster og melodier – og så vender Muff og Hammer også hvor velegnede sangen er som fællessang. De to værter går til opgaven med åbent sind i et forsøg på at indkredse, hvad en god sang er i alle dens afskygninger. I de to første programmer taler Katrine Muff og Mathias Hammer om, hvordan kærlighed optræder i ældre og nyere sange.

Programmet har præmiere på P2 søndag den 5. februar kl. 18.03.

Kort om værterne

Katrine Muff er korsanger (Oh Land) samt mangeårig kirkesanger. Hun er komponist – har fem sange med i den nye Højskolesangbog og så er hun sangcoach (X-factor f.eks.).

Mathias Hammer er uddannet solopianist fra Konservatoriet i Aarhus og er en flittig foredragsholder, desuden vært på P2 og Den Klassiske Musikquiz på DR TV.

Læs et større interview med Mathias Hammer om den klassiske musik, P2 og musikformidling i næste udgave af KLFs magasin. Magasinet sendes ud til alle medlemmer af KLF.

Tidligere artikelLauge & Leth har fået en time til at tale om Bibelen
Næste artikelPræst fandt Paradis – på tv

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her