Kulturstyrelsen skærer kraftigt ned i antal lokale radio- og tv-stationer og kræver, at 80 procent af stoffet skal være lokalt. Det vil hæve kvaliteten, lyder det fra Den Kristne Producentkomité. Det er en dræber for små lokale kirkesamfund, mener KLF, Kirke & Medier.
Kulturstyrelsen har efter to høringer blandt producenter i branchen nu endelig afleveret en rapport med anbefalinger til Kulturministeriet om en ny tilladelses- og tilskudsordning. Her fremgå det, at 80 procent af programmerne i lokale radio- og tv-stationer skal handle om lokale forhold. Antal lokal-tv-stationer skal desuden begrænses fra 215 til 32, og antal radioer fra 217 til 70 frekvenser.
Det bekymrer KLF, Kirke & Medier.
– Det siger sig selv, at når man mere end halverer antallet af sendetilladelser, vil der også blive en skærpet skønhedskonkurrence. Jeg forudser, at mange kristne lokalradio- og TV stationer alene på den baggrund må se sig nødsaget til at dreje nøglen om, når den nuværende tilladelse udløber, siger landsformand i KLF, Kirke & Medier, Henning Bjerg Mikkelsen.
Kulturstyrelsens anbefalinger bekymrer også Den Kristne Producentkomité (DKPK):
– Især formuleringen om, at man ikke længere ønskede ”ensidig forkyndelse” vakte bekymring hos DKPK. Det lignede et blodbad på ethvert kristent medieinitiativ, fortæller DKPK’s nye leder, journalist Iben Thranholm.
Læs hele artiklen om Kulturstyrelsens rapport i magasinet Kirke & Medier, som i disse dage lander i KLF-medlemmernes postkasser
Øvrigt indhold:
- Mediernes medansvar i ulykkelige adoptionssager
- Ros til mobilselskabet Call Me for etisk kampagne
- Tema: Radiobølger, der flytter og forfrisker: Portræt af Jørgen Mylius, Interviews med Iben Maria Zeuthen og Mads Holger fra Radio24syv og reportage fra lille udholdende lokalradio, der i år kan fejre 25 års jubilæum.
Magasinet Kirke & Medier sendes gratis til medier og journalister og medlemmer af KLF, Kirke & Medier.
—–
Se Henning Bjerg Mikkelsens og Iben Tranholms udtalelser i fuld længde.