KLF opfordrer DR til at huske salmerne på Ramasjang

Phillip Faber var god til at få salmer med i sin Morgensang. Der er heldigvis også meget børnevenlige salmer at tage af til Morgensang på Ramasjang, mener KLF, Kirke & Medier.

0
3368
Foto: Morten Darving Schlüter.

24. juni sang Phillip Faber sidste vers på Morgensang, og mandag den 29. juni stod Silja Okking klar med en ny omgang Morgensang med skiftende gæster. I programmet, der bliver sendt på både Ramasjang og DR1, vil DR blande nogle af de bedste værter fra Ramasjang med nogle af de bedste kunstnere i Danmark. Således vil man opleve Anne Dorte Michaelsen synge sammen med Bamse, Jacob Haugaard og Hr. Skæg og noget pudsigt Rosa og Elisabeth Gjerluff Nielsen. Det pudsige ved sidstnævnte er, at Rosa – hvis fulde navn er Rosa Gjerluff Nyholm – er datter af Elisabeth Gjerluff Nielsen.

Noget af det, der kendetegnede Morgensang med Phillip Faber var en god blanding af nye og gamle danske sange og salmer. Noget, som KLF opfordrer DR til at huske i Morgensang på Ramasjang.

Det er dog ikke alle salmer, der er lige velegnede til børn og børnefjernsyn. Men vi har heldigvis en meget rig salmetradition i Danmark, hvor der også er gode, folkelige salmer, som børn med glæde kan nynne med på eller synge med på. KLF har derfor sendt en liste med 10 forslag til salmer, som kunne blive brugt i programmet.

Salmedigteren B. S. Ingemann er kendt for sammen med komponisten C. E. F. Weyse at digte nogle meget børnevenlige morgensalmer. Nogle af de mest kendte og lettest tilgængelige for en bredere skare er:

  • ’Nu ringer alle klokker mod sky’
  • ’I østen stiger solen op’
  • ’Lysets engel går med glans’
  • ’Morgenstund har guld i mund’
  • ’Nu titte til hinanden’
  • ’Nu vågne alle Guds fugle små’

Andre passende salmer kunne være ’Lille Guds barn, hvad skader dig’, ‘Nu blomstertiden kommer’, ’Fyldt af glæde over livets under’ og endelig ’Spænd over os dit himmelsejl’.

Vi har foreslået disse ti salmer, fordi de har en lettilgængelig tekst og melodi og en bredere folkelig appel.

DR har kvitteret positivt for vores henvendelse og forslag, som mente, at det var “spændende” og “meget brugbart”. Selvom redaktionen er relativt langt med produktonen af programmerne, lover de at tage salmerne med i puljen af sange, de udvælger til programmerne. KLF takker DR for positiv modtagelse og håber, at det kan lykkes at få nogle salmer med.

Tidligere artikelAnmeldelse: Stjernholms konfirmationskritik falder til jorden med et brag
Næste artikelStore udsving i seere til gudstjenester på DR2, SVT2, NRK2 og ZDF