KLF motiverer unge kristne til at blive journalister

0
1073

Journalistprojekt hjemmeside Svend underviser
Journalist Svend Løbner fra Kirkeligt Medieakademi underviser på Luthersk Missionsforenings Højskole
150 unge kristne fra Det kristne Gymnasium i Ringkøbing, Mariager Højskole, Luthersk Missionsforenings Højskole og Kolding Internationale Højskole har fået en introduktion til journalistfaget. Det er journalist Svend Løbner fra Kirkeligt Medieakademi, som har inspireret de unge med sine egne oplevelser fra reportagerejser i Afrika og Mellemøsten og interview med de kendte kunstnere og meningsdannere herhjemme. Han har også informeret om hvor de kan læse til journalist, og hvordan de søger ind på journalistuddannelserne.
– KLF Distrikt Midt (nu Netværk Midtjylland Vest) står bag idéen og har bidraget økonomisk. På landsplan har KLF, Kirke & Medier også støttet projektet finansielt, da vi ønsker at præge mediebilledet med de kristne værdier. Og her tror vi blandt andet på, at det er vigtigt at der er kristne journalister, der kan være med til at sætte tro på dagsordenen, siger generalsekretær i KLF, Mikael Arendt Laursen.
Kulminationen på projektet er en studiedag på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole den 23. oktober for særligt motiverede elever fra alle uddannelserne. Her kan eleverne blandt andet se frem en grundig introduktion til journalistuddannelsen, foredrag med Anders Laugesen fra Mennesker og Tro på P1, og rundvisning på DR i Aarhus.
– Tak til KLF og Netværk Midtjylland Vest for engagement i projektet. Det er fantastisk inspirerende at mærke de unges begejstring, når de opdager journalistfagets muligheder. Jeg håber, vi kan gentage projektet næste år, siger Svend Løbner fra Kirkeligt Medieakademi. KLF var med til at starte akademiet i 2010.

Tidligere artikelKLF på tur til Sønderjylland
Næste artikelTV bør slukke mikrofonen for mordere